Soesjestaart

Ingrediënten:

Bereidingstijd: 120 minuten

Bereidingswijze:

  • Maak 32 soesjes (kan 2 dagen van tevoren)
  • De vullingen kunnen een halve dag van tevoren gemaakt worden
  • Maak als eerste de dragon-kruidensaus
  • 8 soesjes vullen met zalmmengsel
  • 8 soesjes vullen met roquefortmengsel
  • 8 soesjes vullen met hamvulling
  • 8 soesjes vullen met eivulling
  • Komkommer in dunne plakjes snijden en langs rand van platte ronde schaal rangschikken
  • In midden soesjes opstapelen
  • Dragon-kruidensaus nogmaals doorroeren
  • Helft van saus voorzichtig over soesjes schenken en rest van de saus er apart bij serveren
  • Soesjestaart garneren met toefjes peterselie en sprietjes bieslook
Zalmvulling

Ingrediënten:

  • ¼ komkommer
  • Zout en peper
  • 100 gram zalmsalade
  • Half bekertje crème fraîche (60 ml)

Bereidingswijze:

  • Komkommer wassen en ¼ deel grof raspen, bestrooien met zout en in zeef goed laten uitlekken
  • Doe in een kommetje de zalmsalade, geraspte komkommer en een half bekertje crème fraîche
  • Door elkaar roeren en op smaak brengen met zout en peper
Roquefortvulling

Ingrediënten:

  • 2 aardappelen (ongeveer 300 gram)
  • Zout
  • 75 gram roquefort
  • 1 eetlepel azijn

Bereidingswijze:

  • Aardappelen schillen, wassen en in stukken snijden
  • In pan met weinig water en zout aardappelen in ongeveer 15 minuten gaar koken
  • Afgieten en laten afkoelen
  • Boven kommetje roquefort verkruimelen
  • Gekookte aardappel in kleine stukjes snijden en door de roquefort scheppen
  • Op smaak brengen met azijn en peper
Hamvulling

Ingrediënten:

  • 1 grote appel
  • 75 gram achterham
  • ½ bakje roomkaas met mierikswortel (Cantedou)

Bereidingswijze:

  • Appel schillen, klokhuis verwijderen en in kleine stukjes snijden
  • Ham in kleine stukjes snijden
  • Meng de appel, ham en roomkaas in een kommetje
Eivulling

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 10 sprietjes bieslook
  • Half bekertje crème fraîche (60 ml)
  • 1 eetlepel zelfgemaakte dragon-kruidensaus
  • 1 eetlepel kappertjes
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

  • Eieren in 10 minuten hard koken, laten schrikken, pellen en laten afkoelen
  • Boven kommetje 10 sprietjes bieslook fijnknippen
  • Hardgekookte eieren in kleine stukjes snijden
  • Voeg aan de bieslook de stukje ei toe en een half bekertje crème fraîche, 1 eetlepel zelfgemaakte dragon-kruidensaus en kappertjes
  • Door elkaar roeren en op smaak brengen met zout en peper
Home