Dragon-kruidensaus

Ingrediënten:

  • 1 ei
  • ½ theelepel Franse mosterd
  • 2 eetlepels dragonazijn
  • 2 ½ deciliter olie
  • Zout en peper
  • 4 takjes peterselie
  • 10 sprietjes bieslook
  • 3 takjes dragon (of 2 theelepels gedroogde dragon)
  • 1 deciliter garderoom
 

Bereidingswijze:

  • Ei splitsen (eiwit wordt niet gebruikt)
  • In kom met mixer dooier met mosterd en 1 eetlepel azijn loskloppen
  • Al kloppende olie toevoegen, eerst druppel voor druppel, daarna in héél dun straaltje
  • Blijven kloppen tot er een gladde mayonaise ontstaat
  • Op smaak brengen met zout, peper, azijn en suiker
  • In kopje 2 takjes peterselie, bieslook en dragon fijnknippen
  • In kom garderoom halfstijf kloppen
  • 6 eetlepels van de zelfgemaakte mayonaise en fijngeknipte kruiden erdoor roeren
  • Op smaak brengen met zout en peper
  • Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten
   
Home