|
Ingrediënten:
- 1 ei
- ½ theelepel Franse mosterd
- 2 eetlepels dragonazijn
- 2 ½ deciliter olie
- Zout en peper
- 4 takjes peterselie
- 10 sprietjes bieslook
- 3 takjes dragon (of 2 theelepels gedroogde dragon)
- 1 deciliter garderoom
|
|
Bereidingswijze:
- Ei splitsen (eiwit wordt niet gebruikt)
- In kom met mixer dooier met mosterd en 1 eetlepel azijn loskloppen
- Al kloppende olie toevoegen, eerst druppel voor druppel, daarna
in héél dun straaltje
- Blijven kloppen tot er een gladde mayonaise ontstaat
- Op smaak brengen met zout, peper, azijn en suiker
- In kopje 2 takjes peterselie, bieslook en dragon fijnknippen
- In kom garderoom halfstijf kloppen
- 6 eetlepels van de zelfgemaakte mayonaise en fijngeknipte kruiden
erdoor roeren
- Op smaak brengen met zout en peper
- Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten
|