|
Ingrediënten:
- 3 lente-uitjes
- 2 teentje knoflook
- twee stukken kipfilet
- zout en peper
- een beetje tarwebloem
- loempiavellen (of fylodeeg)
- 1 ei
- 5 dl slaolie om te frituren
Voor ongeveer 15 stuks
|
|
Bereidingswijze:
- Bak de kipfilet
- Maak de lente-uitjes schoon, was ze en snipper ze fijn
- Pel de knoflook en snijd de gebakken kipfilet in kleine stukjes
- Maal deze fijn in de keukenmachine
- Voeg de lente-uitjes, zout en peper toe
- Doe een beetje tarwebloem erbij en maal dit door in de keukenmachine
tot het geheel een beetje vast aanvoelt
- Haal de loempiavellen los en snijd ze in vieren (als je fylodeeg
gebruikt, leg dan twee vellen op elkaar en snijd deze in tweeën)
- Leg op elk vel wat van het kippenmengsel
- Smeer de randen in met geklutst ei en vouw elk velletje tot
een driehoek of bolletje
- Laat in een pan de slaolie goed heet worden en frituur de pangsits
hierin goudbruin
- Laat ze uitlekken
Tip:
- Serveren met pangsitsaus
- Deze pangsit kan ook ongebakken worden ingevroren; voor gebruik
hoef je ze niet eerst te ontdooien
|