Kippedingen oftewel Pangsit à la Tante Twiet

Ingrediënten:

  • 3 lente-uitjes
  • 2 teentje knoflook
  • twee stukken kipfilet
  • zout en peper
  • een beetje tarwebloem
  • loempiavellen (of fylodeeg)
  • 1 ei
  • 5 dl slaolie om te frituren

Voor ongeveer 15 stuks

 

Bereidingswijze:

  • Bak de kipfilet
  • Maak de lente-uitjes schoon, was ze en snipper ze fijn
  • Pel de knoflook en snijd de gebakken kipfilet in kleine stukjes
  • Maal deze fijn in de keukenmachine
  • Voeg de lente-uitjes, zout en peper toe
  • Doe een beetje tarwebloem erbij en maal dit door in de keukenmachine tot het geheel een beetje vast aanvoelt
  • Haal de loempiavellen los en snijd ze in vieren (als je fylodeeg gebruikt, leg dan twee vellen op elkaar en snijd deze in tweeën)
  • Leg op elk vel wat van het kippenmengsel
  • Smeer de randen in met geklutst ei en vouw elk velletje tot een driehoek of bolletje
  • Laat in een pan de slaolie goed heet worden en frituur de pangsits hierin goudbruin
  • Laat ze uitlekken

Tip:

  • Serveren met pangsitsaus
  • Deze pangsit kan ook ongebakken worden ingevroren; voor gebruik hoef je ze niet eerst te ontdooien
   
Home