Pangsitsaus (zoetzure saus)

Ingrediënten:

  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 2 dl water
  • ½ dl azijn
  • ½ dl gembersiroop
  • 2 theelepels maïzena
  • 2 eetlepels water

Kruiden:

  • 2 plakje djahé
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 2 theelepels suiker
  • zout naar smaak
 

Bereidingswijze:

  • Meng de tomatenpuree met de 2 deciliter water en zet dit op het vuur
  • Voeg alle kruiden toe en laat het geheel even borrelen
  • Voeg dan de azijn en gembersiroop toe
  • Los de maïzena op met 2 eetlepels water en bind hiermee de saus
  • Laat de saus nog 1 minuut pruttelen
  • Serveer deze saus koud bij snacks
  • Verwijder voor het opdienen de djahé
   
Home