|
|
- Het gebeurt nogal eens dat een hartige taart mooi goudbruin
en op het oog gaar de oven uitkomt, maar dat bij aansnijden blijkt
dat de bodem nat of nog niet gaar is, wat meestal te wijten is
aan een vochtige vulling. Om te controleren of de bodem gaar is,
kun je de rand van de springvorm verwijderen of de taart losmaken
van de rand en de bodem voorzichtig iets optillen.
- Is de taart niet gaar, plaats hem dan 1 richel onder het midden
van de oven en zonodig afdekken met aluminiumfolie, zodat de bovenkant
niet te donker wordt. Ook een al aangesneden taart kan op die
manier nog gaar gemaakt worden.
- Om enigszins te voorkomen dat het vocht tot de bodem doordringt,
kun je taartbodem bestrooien met paneermeel of met geraspte kaas.
Of bak de taartbodem 10 minuten voor, maar gebruik dan wel een
steunvulling bij deeg dat de neiging heeft omhoog te komen met
bakken. Of kook of bak groenten die veel vocht loslaten tijdens
het bakken, zoals tomaten, spinazie en champignons, even voor
om dit probleem te voorkomen.
- Ook groenten die weinig vocht loslaten tijdens het koken moeten
soms voorgebakken of voorgekookt worden, omdat ze juist weer vocht
nodig hebben om gaar te worden.
|
|
|
|