Gehakt in de (tweede wereld-) oorlog naar authentiek recept van Oma Kroeze

Ingrediënten:

  • 12 lepels havermout
  • 10 lepels melk
  • 1 ei
  • 1 ui of sjalotje
  • 6 beschuiten
  • 4 maggiblokjes
  • Wat kruiderijen (zout, peper, peterselie)
 

Bereidingswijze:

  • Klop het ei los met iets zout
  • Voeg dan de melk toe, de havermout, de beschuiten, het fijngehakte uitje, de fijngemaakte maggiblokjes, verder bijvoorbeeld wat peterselie en peper
  • Roer alles goed elkaar
  • Maak het mengsel liefst enige uren van te voren, zodat de havermout goed van de geur der kruiden doortrokken is
  • Bak er ronde koekjes van
  • Laat deze gaar en bruin worden in ongeveer 15 minuten

Extra aanwijzingen:

  • Door elkaar kneden en bakken in boter of vet
  • Flink laten smoren
   
Home