Zandtaartjes

Ingrediënten:

  • 300 gram bloem
  • 200 gram boter
  • 150 gram basterdsuiker
  • losgeklopt ei
  • zout
  • 2 theelepels bakpoeder

Voor 2 bakblikken

 

Bereidingswijze:

  • Doe alle ingrediënten in een kom
  • Snijd de boter met 2 messen tot kleine stukjes
  • Kneed alles met een koele hand door elkaar tot een soepele bal
  • Maak van het deeg kleine balletjes
  • Beboter het bakblik
  • Leg de balletjes deeg in de kuiltjes van het bakblik en druk ze plat met de hand
  • Schuif het bakblik op de bovenste richel
  • Bak ze op een lage temperatuur in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar
  • Neem de gare koekjes van het bakblik en leg ze plat neer

Tip:

  • Lekker met een klodder jam

Nog een tip:

  • Ook te gebruiken als bijvoorbeeld deeg voor appeltaart
   
Home