Parijse soezen

Ingrediënten:

  • 50 gram boter of margarine
  • 2 ½ deciliter water
  • 1 snufje zout
  • 150 gram bloem
  • 4 eieren
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 4 deciliter slagroom
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • 2 eetlepels poedersuiker
 

Bereidingswijze:

  • De oven voorverwarmen op 200 graden
  • De boter of margarine met het water en het zout in een steelpannetje aan de kook brengen
  • Alle bloem ineens al roerend toevoegen en zolang op het vuur blijven roeren, totdat het deeg als een bal van de bodem loslaat
  • De pan van het vuur nemen
  • Roer één ei er snel bij met een garde of mixer
  • De andere eieren één voor één toevoegen en elk ei steeds al kloppend laten opnemen
  • Met het laatste ei het bakpoeder toevoegen en net zolang mixen, tot een glanzend stevig deeg ontstaat dat niet uitvloeit
  • De bakplaat met bakpapier beleggen
  • Het deeg met behulp van 2 eetlepels tot 10 mooie bergjes vormen (of in een spuitzak met een grof stervormig mondje scheppen en zo 10 grote toeven op de bakplaat spuiten
  • De bakplaat ongeveer 40 minuten in het midden van de oven schuiven
  • De soezen zijn gaar als ze heel licht aanvoelen
  • De soezen van de bakplaat nemen en op een taartrooster laten afkoelen
  • Van elke soes een deksel afknippen
  • De slagroom met de suiker en de versteviger stijfkloppen en in een spuitzak met stervormig mondje scheppen
  • De soezen volspuiten, deksels erop leggen en met poedersuiker bestrooien
   
Home