|
Ingrediënten:
- 50 gram boter of margarine
- 2 ½ deciliter water
- 1 snufje zout
- 150 gram bloem
- 4 eieren
- ½ theelepel bakpoeder
- 4 deciliter slagroom
- 1 eetlepel suiker
- 1 zakje slagroomversteviger
- 2 eetlepels poedersuiker
|
|
Bereidingswijze:
- De oven voorverwarmen op 200 graden
- De boter of margarine met het water en het zout in een steelpannetje
aan de kook brengen
- Alle bloem ineens al roerend toevoegen en zolang op het vuur
blijven roeren, totdat het deeg als een bal van de bodem loslaat
- De pan van het vuur nemen
- Roer één ei er snel bij met een garde of mixer
- De andere eieren één voor één toevoegen
en elk ei steeds al kloppend laten opnemen
- Met het laatste ei het bakpoeder toevoegen en net zolang mixen,
tot een glanzend stevig deeg ontstaat dat niet uitvloeit
- De bakplaat met bakpapier beleggen
- Het deeg met behulp van 2 eetlepels tot 10 mooie bergjes vormen
(of in een spuitzak met een grof stervormig mondje scheppen en
zo 10 grote toeven op de bakplaat spuiten
- De bakplaat ongeveer 40 minuten in het midden van de oven schuiven
- De soezen zijn gaar als ze heel licht aanvoelen
- De soezen van de bakplaat nemen en op een taartrooster laten
afkoelen
- Van elke soes een deksel afknippen
- De slagroom met de suiker en de versteviger stijfkloppen en
in een spuitzak met stervormig mondje scheppen
- De soezen volspuiten, deksels erop leggen en met poedersuiker
bestrooien
|