Aardebeiencroissants

Ingrediënten:

  • 250 gram aardbeien
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel melk
  • 1 blikje Danerolles
  • 3 eetlepels aardbeienjam
  • Poedersuiker

Voor 6 stuks

Bereiding: Circa 40 minuten

 

Bereidingswijze:

  • Oven voorverwarmen op 200 graden en bakplaat invetten met boter
  • Aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en in kleine stukjes snijden
  • In kom aardbeien met citroensap besprenkelen
  • In andere kom dooier loskloppen met melk
  • Croissantdeeg uitrollen en over ieder deeglapje ½ eetlepel jam uitstrijken en aardbeienmengsel over brede gedeelte van deeglapjes verdelen
  • Croissants oprollen en bestrijken met eimengsel
  • Croissants op bakplaat leggen en in circa 15 minuten goudbruin bakken
  • Uit oven halen en croissants bestuiven met poedersuiker
   
Home