|
Ingrediënten:
- 250 gram aardbeien
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eidooier
- 1 eetlepel melk
- 1 blikje Danerolles
- 3 eetlepels aardbeienjam
- Poedersuiker
Voor 6 stuks
Bereiding: Circa 40 minuten
|
|
Bereidingswijze:
- Oven voorverwarmen op 200 graden en bakplaat invetten met boter
- Aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en in kleine stukjes
snijden
- In kom aardbeien met citroensap besprenkelen
- In andere kom dooier loskloppen met melk
- Croissantdeeg uitrollen en over ieder deeglapje ½ eetlepel jam
uitstrijken en aardbeienmengsel over brede gedeelte van deeglapjes
verdelen
- Croissants oprollen en bestrijken met eimengsel
- Croissants op bakplaat leggen en in circa 15 minuten goudbruin
bakken
- Uit oven halen en croissants bestuiven met poedersuiker
|