|
Ingrediënten:
- 200 gram boter of margarine
- 100 gram bloem
- 200 gram suiker
- Zout
- 1 citroen
- 4 eieren
- 100 gram maïzena
- ½ theelepel bakpoeder
- 1 pakje chocoladeglazuur
|
|
Bereidingswijze:
- De oven voorverwarmen op 175 graden
- Een cakeblik van 25 centimeter lengte met iets van de boter
of margarine invetten en met bloem bestuiven
- De zachte boter met suiker, zout en de geraspte citroenschil
piekerig mixen
- Één voor één de eieren erbij roeren
- De gezeefde bloem, maïzena en bakpoeder er voorzichtig
door scheppen
- Het cakedeeg gelijkmatig in de vorm scheppen en 75 minuten in
de oven zetten
- De cake iets laten afkoelen en op een taartrooster storten
- Het glazuur volgens de aanwijzing op het pakje smelten en gelijkmatig
over de cake uitgieten
- Eventueel met een heet gemaakt pannenkoekmes uitsmeren
|