Vanillecake

Ingrediënten:

  • 200 gram boter of margarine
  • 100 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • Zout
  • 1 citroen
  • 4 eieren
  • 100 gram maïzena
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 1 pakje chocoladeglazuur
 

Bereidingswijze:

  • De oven voorverwarmen op 175 graden
  • Een cakeblik van 25 centimeter lengte met iets van de boter of margarine invetten en met bloem bestuiven
  • De zachte boter met suiker, zout en de geraspte citroenschil piekerig mixen
  • Één voor één de eieren erbij roeren
  • De gezeefde bloem, maïzena en bakpoeder er voorzichtig door scheppen
  • Het cakedeeg gelijkmatig in de vorm scheppen en 75 minuten in de oven zetten
  • De cake iets laten afkoelen en op een taartrooster storten
  • Het glazuur volgens de aanwijzing op het pakje smelten en gelijkmatig over de cake uitgieten
  • Eventueel met een heet gemaakt pannenkoekmes uitsmeren
   
Home