Notencake

Ingrediënten:

  • 200 gram boter of margarine
  • 200 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • Zout
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels rum
  • 150 gram hazelnoten
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 1 pakje glazuur (100 gram van Baukje)
  • 1 flesje mokka-aroma
 

Bereidingswijze:

  • De oven voorverwarmen op 175 graden
  • Een cakeblik van 30 centimeter lengte met iets van de boter of margarine invetten en met wat bloem bestrooien
  • De zachte boter, de suiker en het zout piekerig mixen
  • De eieren scheiden
  • De dooiers met de rum één voor één door het botermengsel mixen
  • De hazelnoten fijnmalen
  • De bloem en het bakpoeder zeven en samen met de gemalen hazelnoten in gedeelten door het deeg roeren
  • Het eiwit stijfkloppen en voorzichtig door het deeg spatelen
  • Het deeg in de vorm doen en de cake in ongeveer 70 minuten in het midden van de oven bakken
  • Na ongeveer 40 minuten de cake met aluminiumfolie afdekken
  • Na afloop de cake storten en op een taartrooster af laten koelen
  • Het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking maken en in een kommetje gieten
  • Er zoveel druppels van het mokka-aroma aan toevoegen dat een lichtbruine kleur en mokkasmaak ontstaat
  • Het mokkaglazuur over de cake uitgieten en eventueel nog uitstrijken met een heet gemaakt pannenkoekmes
   
Home