|
Ingrediënten:
- 200 gram boter of margarine
- 200 gram bloem
- 200 gram suiker
- Zout
- 4 eieren
- 2 eetlepels rum
- 150 gram hazelnoten
- ½ theelepel bakpoeder
- 1 pakje glazuur (100 gram van Baukje)
- 1 flesje mokka-aroma
|
|
Bereidingswijze:
- De oven voorverwarmen op 175 graden
- Een cakeblik van 30 centimeter lengte met iets van de boter
of margarine invetten en met wat bloem bestrooien
- De zachte boter, de suiker en het zout piekerig mixen
- De eieren scheiden
- De dooiers met de rum één voor één
door het botermengsel mixen
- De hazelnoten fijnmalen
- De bloem en het bakpoeder zeven en samen met de gemalen hazelnoten
in gedeelten door het deeg roeren
- Het eiwit stijfkloppen en voorzichtig door het deeg spatelen
- Het deeg in de vorm doen en de cake in ongeveer 70 minuten in
het midden van de oven bakken
- Na ongeveer 40 minuten de cake met aluminiumfolie afdekken
- Na afloop de cake storten en op een taartrooster af laten koelen
- Het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking maken en
in een kommetje gieten
- Er zoveel druppels van het mokka-aroma aan toevoegen dat een
lichtbruine kleur en mokkasmaak ontstaat
- Het mokkaglazuur over de cake uitgieten en eventueel nog uitstrijken
met een heet gemaakt pannenkoekmes
|