|
Ingrediënten:
- 160 gram boter
- 180 gram suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- Mespunt zout
- 4 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 ½ eetlepel zeer sterke koffie
- (Koffieboontjes)
|
|
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Klop de zachte boter met de suiker, de vanillesuiker en het
zout heel luchtig en romig
- Klop de eieren er één voor één door
- Schep er afwisselend het gezeefde meel en 3 eetlepels koffie
door
- Schep het beslag in een ingevette cakevorm en bak de cake in
circa 1 uur gaar (de cake is gaar als een erin gestoken satéstokje
er weer droog uitkomt)
- Laat de cake 5 minuten afkoelen en haal hem uit de vorm
- Maak al roerende glazuur van de poedersuiker met de koffie en
strijk dit over de warme cake
- Laat de cake verder afkoelen en garneer deze eventueel met koffieboontjes
|