Mokka-cake

Ingrediënten:

  • 160 gram boter
  • 180 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • Mespunt zout
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 ½ eetlepel zeer sterke koffie
  • (Koffieboontjes)
 

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Klop de zachte boter met de suiker, de vanillesuiker en het zout heel luchtig en romig
  • Klop de eieren er één voor één door
  • Schep er afwisselend het gezeefde meel en 3 eetlepels koffie door
  • Schep het beslag in een ingevette cakevorm en bak de cake in circa 1 uur gaar (de cake is gaar als een erin gestoken satéstokje er weer droog uitkomt)
  • Laat de cake 5 minuten afkoelen en haal hem uit de vorm
  • Maak al roerende glazuur van de poedersuiker met de koffie en strijk dit over de warme cake
  • Laat de cake verder afkoelen en garneer deze eventueel met koffieboontjes
   
Home