|
Ingrediënten:
- 250 gram boter of margarine
- 250 gram suiker
- 1 snufje zout
- 1 pakje vanillesuiker
- 5 eieren
- 350 gram bloem
- 3 theelepels bakpoeder
- 2 eetlepels cacao
|
|
Bereidingswijze:
- De oven voorverwarmen op 175 graden
- De zachte boter of margarine met suiker, zout en vanillesuiker
romig mixen of roeren
- De eieren één voor één bij het mengsel
roeren
- De bloem en bakpoeder zeven en er in gedeelten voorzichtig doorroeren
- Een tulbandvorm invetten en met 1 eetlepel bloem bestuiven
- Drie eetlepels warm water door het cakedeeg roeren en tweederde
van het deeg in de tulband scheppen
- De rest van het deeg met cacao vermengen en op het witte deeg
scheppen
- Met een mes een zigzaggende beweging door het deeg maken, zodat
de marmerstructuur ontstaat
- De tulbandvorm op een rooster in het midden van de oven schuiven
en in ongeveer 70 minuten goudbruin bakken
- De vorm uit de oven nemen en 10 minuten laten afkoelen alvorens
de tulband op een taartrooster te storten
|