Marmertulband

Ingrediënten:

  • 250 gram boter of margarine
  • 250 gram suiker
  • 1 snufje zout
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 5 eieren
  • 350 gram bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels cacao
 

Bereidingswijze:

  • De oven voorverwarmen op 175 graden
  • De zachte boter of margarine met suiker, zout en vanillesuiker romig mixen of roeren
  • De eieren één voor één bij het mengsel roeren
  • De bloem en bakpoeder zeven en er in gedeelten voorzichtig doorroeren
  • Een tulbandvorm invetten en met 1 eetlepel bloem bestuiven
  • Drie eetlepels warm water door het cakedeeg roeren en tweederde van het deeg in de tulband scheppen
  • De rest van het deeg met cacao vermengen en op het witte deeg scheppen
  • Met een mes een zigzaggende beweging door het deeg maken, zodat de marmerstructuur ontstaat
  • De tulbandvorm op een rooster in het midden van de oven schuiven en in ongeveer 70 minuten goudbruin bakken
  • De vorm uit de oven nemen en 10 minuten laten afkoelen alvorens de tulband op een taartrooster te storten
   
Home