|
Ingrediënten:
- 125 gram boter of margarine
- 1 eetlepel paneermeel
- 100 gram bittere chocolade
- 150 gram amandelen
- 4 eieren
- 150 gram suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 50 gram maïzena
- 2 pakjes chocoladeglazuur (à 100 gram van Baukje)
- 10 gram ongebrande gepelde pistachenoten
|
|
Bereidingswijze:
- De oven voorverwarmen op 175 graden
- Een halfronde vorm met een lengte van ongeveer 28 centimeter
invetten en met paneermeel bestuiven
- De chocolade grof raspen of fijnhakken
- De amandelen fijnmalen
- De eieren splitsen
- De zachte boter of margarine en suiker romig mixen of roeren
- De eierdooiers er één voor één doormixen
- De amandelen, chocolade, gezeefde bakpoeder en maïzena
erdoor scheppen
- De eiwitten stijfkloppen en voorzichtig door het deeg spatelen
- Het deeg in de vorm scheppen en in het midden van de warme oven
in ongeveer 50 minuten gaar bakken
- Iets laten afkoelen en voorzicht op een taartrooster storten
- De glazuur volgens de aanwijzingen op het pakje warm maken en
over de cake uitgieten
- Met gehakte pistachenoten bestrooien
|