Chocolade-reerug

Ingrediënten:

  • 125 gram boter of margarine
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 100 gram bittere chocolade
  • 150 gram amandelen
  • 4 eieren
  • 150 gram suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 gram maïzena
  • 2 pakjes chocoladeglazuur (à 100 gram van Baukje)
  • 10 gram ongebrande gepelde pistachenoten
 

Bereidingswijze:

  • De oven voorverwarmen op 175 graden
  • Een halfronde vorm met een lengte van ongeveer 28 centimeter invetten en met paneermeel bestuiven
  • De chocolade grof raspen of fijnhakken
  • De amandelen fijnmalen
  • De eieren splitsen
  • De zachte boter of margarine en suiker romig mixen of roeren
  • De eierdooiers er één voor één doormixen
  • De amandelen, chocolade, gezeefde bakpoeder en maïzena erdoor scheppen
  • De eiwitten stijfkloppen en voorzichtig door het deeg spatelen
  • Het deeg in de vorm scheppen en in het midden van de warme oven in ongeveer 50 minuten gaar bakken
  • Iets laten afkoelen en voorzicht op een taartrooster storten
  • De glazuur volgens de aanwijzingen op het pakje warm maken en over de cake uitgieten
  • Met gehakte pistachenoten bestrooien
   
Home