Mama's cake met chocoladewolk

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 200 gram suiker
  • 200 gram cakemeel
  • 200 gram boter
  • (snufje zout)
  • 1 á 2 eetlepels cacaopoeder

Bereidingstijd: 90 minuten

Voor genoeg personen

Bereidingswijze:

  • Oven niet voorverwarmen!
  • De eieren en de suiker mixen
  • Het cakemeel er met de hand doorscheppen
  • De boter smelten en dit met hand door het mengsel scheppen
  • 1/3 van het mengsel in cakevorm doen
  • 1/3 van het mengsel in een andere kom doen
  • 1/3 van het mengsel mengen met 1 á 2 eetlepels cacaopoeder en in de cakevorm doen
  • Of: als je geen zin hebt om te knoeien, dan 2/3 in de cakevorm doen, restant mengen met de cacaopoeder en er boven op gieten; het zakt vanzelf wel naar beneden tijdens het bakken ;)
  • De cake in ongeveer 75 minuten op ongeveer 160 graden gaar laten worden (2de richel van onder)
  • Na ongeveer 60 minuten even met een breinaald in de cake prikken om te kijken of het binnenste van de cake wel wil garen
  • Als de cake klaar is een klein beetje laten afkoelen en uit het bakblik kiepen. Dan al in de alufolie doen (wel een luchtgaatje laten tot de cake helemaal is afgekoeld) en af laten koelen.

Tip: Als je de cake invriest, wordt ie nog lekkerder....

Home