Appelcake

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 200 gram suiker
  • 200 gram cakemeel
  • 200 gram boter
  • (snufje zout)
  • 1 of 2 appels

Bereidingstijd: 90 minuten

Voor genoeg personen

Bereidingswijze:

  • Oven niet voorverwarmen!
  • De eieren en de suiker mixen
  • Het cakemeel er met de hand doorscheppen
  • De boter smelten en dit met hand door het mengsel scheppen
  • 1 of2 appels schillen in partjes of stukjes snijden en door het beslag roeren
  • Mengsel in cakevorm doen
  • De cake in ongeveer 75 minuten op ongeveer 160 graden gaar laten worden (2de richel van onder)
  • Na ongeveer 60 minuten even met een breinaald in de cake prikken om te kijken of het binnenste van de cake wel wil garen
  • Als de cake klaar is een klein beetje laten afkoelen en uit het bakblik kiepen. Dan al in de alufolie doen (wel een luchtgaatje laten tot de cake helemaal is afgekoeld) en af laten koelen.
Home