|
|
Ingrediënten:
- Voor de taart:
- 6 eieren
- 180 gram cakemeel
- 180 gram witte basterdsuiker
- 1 vanille (vanille wat? stokje, zakje suiker?)
- zout
- Voor de crème:
- 200 gram boter
- 50 gram poedersuiker
- 2 theelepels heet water
- 1 theelelepel vanille essence
- Voor de gele room:
- 5 dl melk
- 1 vanillestokje
- 80 gram suiker
- 2 eidooiers
- 25 gram bloem
- 25 gram maizena
|
|
|
Bereidingswijze:
- Voor de taart:
- Eieren en suiker 10 minuten mixen
- Meel gezeefd er voorzichtig doorheen roeren
- 50 minuten op 190 graden bakken onder in de oven
- Snijd taart door midden
- Voor de gele room:
- Breng de melk aan de kook en doe daarbij een gespleten half vanillestokje.
- Roer intussen de eierdooiers met de suiker glad en doe daarbij de bloem en maizena.
- Langzaam beetje bij beetje de kokende melk ook erbij gieten zodat daar een papje ontstaat.
- Niet alle melk!
- Giet het bij de overige melk en breng de vla al roerende weer aan de kook.Doe dit voor +- 5 minuten.Laat het dan afkoelen.
- Gele room er tussen andere helft er op.
- Voor de crème:
- Meng de ingrediënten met de mixer.
- Creme gebruik je om taart rondom te besmeren en om op te spuiten
Je kunt de creme ook nog mengen met een smaakje/kleurtje:
- Cacaopoeder, oploskoffie in het hete water oplossen
- Rum, citroen, amandel essence
- Aardbeien, caramel, kersen, chocolade saus
- Anijspoeder (van een blokje)
- Kaneelpoeder
- Creme de menthe
- Rozenwater
- Sinaasappel likeur
- Saroma poeder (pudding)
- Geraspte fudge
- Sambuca
- Etc etc
|
|