Taart met gele room en crème

Ingrediënten:

  • Voor de taart:
  • 6 eieren
  • 180 gram cakemeel
  • 180 gram witte basterdsuiker
  • 1 vanille (vanille wat? stokje, zakje suiker?)
  • zout
  • Voor de crème:
  • 200 gram boter
  • 50 gram poedersuiker
  • 2 theelepels heet water
  • 1 theelelepel vanille essence
  • Voor de gele room:
  • 5 dl melk
  • 1 vanillestokje
  • 80 gram suiker
  • 2 eidooiers
  • 25 gram bloem
  • 25 gram maizena

Bereidingswijze:

  • Voor de taart:
  • Eieren en suiker 10 minuten mixen
  • Meel gezeefd er voorzichtig doorheen roeren
  • 50 minuten op 190 graden bakken onder in de oven
  • Snijd taart door midden
  • Voor de gele room:
  • Breng de melk aan de kook en doe daarbij een gespleten half vanillestokje.
  • Roer intussen de eierdooiers met de suiker glad en doe daarbij de bloem en maizena.
  • Langzaam beetje bij beetje de kokende melk ook erbij gieten zodat daar een papje ontstaat.
  • Niet alle melk!
  • Giet het bij de overige melk en breng de vla al roerende weer aan de kook.Doe dit voor +- 5 minuten.Laat het dan afkoelen.
  • Gele room er tussen andere helft er op.
  • Voor de crème:
  • Meng de ingrediënten met de mixer.
  • Creme gebruik je om taart rondom te besmeren en om op te spuiten

Je kunt de creme ook nog mengen met een smaakje/kleurtje:

  • Cacaopoeder, oploskoffie in het hete water oplossen
  • Rum, citroen, amandel essence
  • Aardbeien, caramel, kersen, chocolade saus
  • Anijspoeder (van een blokje)
  • Kaneelpoeder
  • Creme de menthe
  • Rozenwater
  • Sinaasappel likeur
  • Saroma poeder (pudding)
  • Geraspte fudge
  • Sambuca
  • Etc etc
Home