Taartbodem brooddeeg

Ingrediënten:

  • 1 deciliter melk
  • ½ pak witbroodmix
  • 25 gram boter
 

Bereidingswijze:

  • Verwarm de melk tot handwarm en voeg dit toe aan de broodmix
  • Kneed het deeg
  • Voeg de boter toe en kneed het tot een soepel deeg
  • Dek het deeg af en laat het 15 minuten rijzen op een warme plaats
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Beboter een lage taartvorm van circa 28 centimeter doorsnede
  • Kneed het deeg nogmaals door
  • Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg zo dun mogelijk uit
  • Bekleed hiermee de taartvorm
  • Leg aluminiumfolie op het deeg en gebruik bij bakken een steunvulling (bijvoorbeeld rijst of bonen)
  • Bak het deeg in circa 20 minuten goudbruin
  • Laat de bodem goed afkoelen voor gebruik
   
Home