Sachertorte

Ingrediënten:

  • 200 gram zachte boter
  • 4 eieren
  • 175 gram suiker
  • 50 gram pure chocolade
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 5 eetlepels cacaopoeder
  • 150 gram jam
  • Poedersuiker
 

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een springvorm van 20 centimeter doorsnede in
  • Splits de eieren en klop de eidooiers met de suiker totdat het mengsel lichtgeel is
  • Smelt au-bain-marie de chocolade
  • Klop de gesmolten chocolade en de zachte boter door de eidooiers
  • Zeef het bakmeel en 1 ½ theelepel cacaopoeder boven de eidooiers en schep alles goed door elkaar
  • Klop de eiwitten heel stijf en schep ze door het eidooiermengsel
  • Schep het beslag in de springvorm en zet deze 1 richel onder het midden in de oven
  • Bak de taart in ongeveer 50 minuten gaar
  • Laat de taart afkoelen en snijd deze doormidden
  • Verwarm de jam tot hij vloeibaar is en besmeer hiermee de onderste taarthelft
  • Leg de bovenste taarthelft erop en schep ongeveer 1 ½ theelepel cacaopoeder in een zeef en bestrooi hiermee de bovenkant van de taart
  • (Leg voorzichtig een taartkleedje op de taart en) bestrooi de taart nu met de poedersuiker

Tip:

  • Koop Baukje chocoladeglazuur en gebruik dit om de taart te bestrijken in plaats van bestrooien met poedersuiker
   
Home