|
Ingrediënten:
- 200 gram zachte boter
- 4 eieren
- 175 gram suiker
- 50 gram pure chocolade
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 5 eetlepels cacaopoeder
- 150 gram jam
- Poedersuiker
|
|
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een springvorm van
20 centimeter doorsnede in
- Splits de eieren en klop de eidooiers met de suiker totdat het
mengsel lichtgeel is
- Smelt au-bain-marie de chocolade
- Klop de gesmolten chocolade en de zachte boter door de eidooiers
- Zeef het bakmeel en 1 ½ theelepel cacaopoeder boven de eidooiers
en schep alles goed door elkaar
- Klop de eiwitten heel stijf en schep ze door het eidooiermengsel
- Schep het beslag in de springvorm en zet deze 1 richel onder
het midden in de oven
- Bak de taart in ongeveer 50 minuten gaar
- Laat de taart afkoelen en snijd deze doormidden
- Verwarm de jam tot hij vloeibaar is en besmeer hiermee de onderste
taarthelft
- Leg de bovenste taarthelft erop en schep ongeveer 1 ½ theelepel
cacaopoeder in een zeef en bestrooi hiermee de bovenkant van de
taart
- (Leg voorzichtig een taartkleedje op de taart en) bestrooi de
taart nu met de poedersuiker
Tip:
- Koop Baukje chocoladeglazuur en gebruik dit om de taart te bestrijken
in plaats van bestrooien met poedersuiker
|