|
Ingrediënten:
- 75 (150) gram bastognekoeken of volkorenbiscuits
- 100 (75) gram gesmolten boter
- 350 gram vruchten (op sap)
- 4 blaadjes gelatine
- 200 gram MonChou
- 250 ml zure room
- 75 gram basterdsuiker
- 125 ml slagroom
- 2 eiwitten
Voor 8 punten
|
|
Bereidingswijze:
- Verkruimel de biscuits en meng de gesmolten boter erdoor
- Verdeel het mengsel over een springvorm van circa 22 cm, strijk
het glad en laat het een haf uur in de koelkast opstijven
- Laat de vruchten uitlekken en vang 1,5 deciliter van het sap
op (of meng wat siroop met 1,5 deciliter water)
- Week de gelatine in ruim koud water
- Verhit 6 eetlepels van het sap en los hierin, van het vuur,
de goed uitgeknepen gelatine op
- Roer het gelatinemengsel door de rest van het sap
- Klop de MonChou, de zure room en de basterdsuiker door elkaar
- Roer het gelatinemengsel erdoor
- Klop de slagroom stijf en spatel ze voorzichtig door het MonChou-mengsel
- Klop het eiwit stijf en spatel deze ook door het mengsel
- Verdeel het mengsel over de biscuitbodem en laat het in de koelkast
minstens 4 uur opstijven
- Verwijder de rand van de springvorm en verdeel de vruchten over
de bovenkant van de taart
|