MonChou-vruchtentaart

Ingrediënten:

  • 75 (150) gram bastognekoeken of volkorenbiscuits
  • 100 (75) gram gesmolten boter
  • 350 gram vruchten (op sap)
  • 4 blaadjes gelatine
  • 200 gram MonChou
  • 250 ml zure room
  • 75 gram basterdsuiker
  • 125 ml slagroom
  • 2 eiwitten

Voor 8 punten

 

Bereidingswijze:

  • Verkruimel de biscuits en meng de gesmolten boter erdoor
  • Verdeel het mengsel over een springvorm van circa 22 cm, strijk het glad en laat het een haf uur in de koelkast opstijven
  • Laat de vruchten uitlekken en vang 1,5 deciliter van het sap op (of meng wat siroop met 1,5 deciliter water)
  • Week de gelatine in ruim koud water
  • Verhit 6 eetlepels van het sap en los hierin, van het vuur, de goed uitgeknepen gelatine op
  • Roer het gelatinemengsel door de rest van het sap
  • Klop de MonChou, de zure room en de basterdsuiker door elkaar
  • Roer het gelatinemengsel erdoor
  • Klop de slagroom stijf en spatel ze voorzichtig door het MonChou-mengsel
  • Klop het eiwit stijf en spatel deze ook door het mengsel
  • Verdeel het mengsel over de biscuitbodem en laat het in de koelkast minstens 4 uur opstijven
  • Verwijder de rand van de springvorm en verdeel de vruchten over de bovenkant van de taart
   
Home