|
Ingrediënten:
- 100 gram gebrande hazelnoten
- Rol biscuits
- 1 eetlepel cacao
- 100 gram gesmolten boter
- 4 blaadjes gelatine
- 200 gram zachte MonChou
- 50 gram basterdsuiker
- 2 deciliter vanillevla
- 4 eetlepels hazelnootpasta
Voor 8 punten
|
|
Bereidingswijze:
- Hak de hazelnoten fijn in een foodprocessor of met de deegrol
- Verkruimel de biscuits en 25 gram van de noten en meng de gesmolten
boter en de cacao erdoor
- Verdeel het mengsel over een springvorm van circa 22 cm, strijk
het glad en laat het een half uur in de koelkast opstijven
- Laat de vruchten uitlekken en vang 1,5 deciliter van het sap
op (of meng wat siroop met 1,5 deciliter water)
- Week de gelatine in ruim koud water
- Klop de MonChou goed los met een mixer
- Voeg dan de basterdsuiker, de vanillevla en de hazelnootpasta
toe en roer alles met de mixer glad
- Los de uitgeknepen gelatine op in 3 eetlepels heet water
- Roer de oplossing door het MonChou-mengsel
- Verdeel het mengsel over de biscuitbodem en laat het in de koelkast
in circa 2 uur opstijven
- Hak de rest van de noten grof en bestrooi hier de taart mee
- Verwijder de rand van de springvorm en snijd de taart in punten
Variatietip:
- Vervang de hazelnootpasta door chocoladepasta en/of vervang
de hazelnoten door het spul waar Marijne haar ijsje graag in gedipt
ziet worden
|