MonChou-chocoladetaart

Ingrediënten:

  • 100 gram gebrande hazelnoten
  • Rol biscuits
  • 1 eetlepel cacao
  • 100 gram gesmolten boter
  • 4 blaadjes gelatine
  • 200 gram zachte MonChou
  • 50 gram basterdsuiker
  • 2 deciliter vanillevla
  • 4 eetlepels hazelnootpasta

Voor 8 punten

 

Bereidingswijze:

  • Hak de hazelnoten fijn in een foodprocessor of met de deegrol
  • Verkruimel de biscuits en 25 gram van de noten en meng de gesmolten boter en de cacao erdoor
  • Verdeel het mengsel over een springvorm van circa 22 cm, strijk het glad en laat het een half uur in de koelkast opstijven
  • Laat de vruchten uitlekken en vang 1,5 deciliter van het sap op (of meng wat siroop met 1,5 deciliter water)
  • Week de gelatine in ruim koud water
  • Klop de MonChou goed los met een mixer
  • Voeg dan de basterdsuiker, de vanillevla en de hazelnootpasta toe en roer alles met de mixer glad
  • Los de uitgeknepen gelatine op in 3 eetlepels heet water
  • Roer de oplossing door het MonChou-mengsel
  • Verdeel het mengsel over de biscuitbodem en laat het in de koelkast in circa 2 uur opstijven
  • Hak de rest van de noten grof en bestrooi hier de taart mee
  • Verwijder de rand van de springvorm en snijd de taart in punten

Variatietip:

  • Vervang de hazelnootpasta door chocoladepasta en/of vervang de hazelnoten door het spul waar Marijne haar ijsje graag in gedipt ziet worden
   
Home