|
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 200 gram poedersuiker
- 1 theelepel zeer sterke koffie
- 350 gram boter
- 4 eetlepels zeer sterke koffie
- 125 gram poedersuiker
- 250 gram aardbeien
|
|
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 100 graden
- Klop het eiwit stijf en klop beetje bij beetje de poedersuiker
erdoor
- Klop 1 theelepel koffie door dit mengsel
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het schuim er in drie
cirkels van ieder 20 centimeter op
- Laat het schuim in de oven in circa 3 uur drogen tot een schuimbodem
- Klop voor de crème de boter met de 4 eetlepels koffie en de
poedersuiker heel licht en luchtig
- Leg op 2 schuimbodems wat van de schoongemaakte aardbeien en
spuit de crème er rondom op
- Zet ze op elkaar en dek ze af met de derde schuimbodem
- Garneer de taart met toefjes crème en reepjes aardbei
Tip:
- De zelfgemaakte crème smaakt erg boterig, maar je schijnt
ook bijna-kant-en-klare mokkacrème te kunnen kopen (of
verzin iets anders, zoals stijfgeklopte slagroom met slagroomversteviger)
|