Mokka-schuimtaart

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 200 gram poedersuiker
  • 1 theelepel zeer sterke koffie
  • 350 gram boter
  • 4 eetlepels zeer sterke koffie
  • 125 gram poedersuiker
  • 250 gram aardbeien
 

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 100 graden
  • Klop het eiwit stijf en klop beetje bij beetje de poedersuiker erdoor
  • Klop 1 theelepel koffie door dit mengsel
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het schuim er in drie cirkels van ieder 20 centimeter op
  • Laat het schuim in de oven in circa 3 uur drogen tot een schuimbodem
  • Klop voor de crème de boter met de 4 eetlepels koffie en de poedersuiker heel licht en luchtig
  • Leg op 2 schuimbodems wat van de schoongemaakte aardbeien en spuit de crème er rondom op
  • Zet ze op elkaar en dek ze af met de derde schuimbodem
  • Garneer de taart met toefjes crème en reepjes aardbei

Tip:

  • De zelfgemaakte crème smaakt erg boterig, maar je schijnt ook bijna-kant-en-klare mokkacrème te kunnen kopen (of verzin iets anders, zoals stijfgeklopte slagroom met slagroomversteviger)
   
Home