Chocoladetaart

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 150 gram suiker
  • 300 gram pure chocolade
  • 125 gram boter
  • 200 gram gepelde walnoten
  • Bakpapier, boter en bloem
  • 300 gram pure chocolade
  • 75 gram poedersuiker
  • 1 deciliter slagroom
  • (1 theelepel vanille-essence)
 

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Splits de eieren in witten en dooiers
  • Klop de eierdooiers met de suiker tot een dikke, goudgele massa
  • Smelt de chocolade samen met de boter au-bain-marie
  • Beboter de bakvorm en bekleed deze met bakpapier
  • Vet het bakpapier in bestrooi deze met bloem
  • Schenk de gesmolten chocolade bij het eierdooiermengsel en meng dit goed
  • Meng met een spatel luchtig het cakemeel erdoor
  • Sla de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag
  • Giet het beslag in de vorm
  • Plaats de taart in het midden van de oven en bak deze gedurende 35 tot 40 minuten
  • Laat de taart helemaal afkoelen buiten de oven en zet deze nog een uurtje in de koelkast
  • Smelt voor het glazuur de chocolade au-bain-marie
  • Roer de poedersuiker erdoor heen totdat deze helemaal is opgelost
  • Klop de slagroom half stijf en schep deze, eventueel met de vanille-essence, luchtig door de chocolademassa
  • Bestrijk de taart met het warme en mooi gladde glazuur
   
Home