|
Ingrediënten:
- 4 eieren (klasse 3)
- 175 gram suiker
- 80 gram bloem
- 80 gram maïzena
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 blik ananas (500 gram)
- 3 eetlepels ananasjam
- 7 ½ deciliter slagroom
- 3 pakjes vanillesuiker
- 3 zakjes slagroomversteviger
|
|
Bereidingswijze:
- De oven voorverwarmen op 180 graden
- De bodem van een springvorm van 26 centimeter doorsnede beleggen
met bakpapier en vastklemmen in de rand
- De uitstekende delen aan de onderkant afknippen
- De eieren scheiden en het wit met 3 eetlepels koud water stijf
mixen
- De suiker op de laagste stand van de mixer toevoegen
- De eierdooiers er voorzichtig door mixen
- De bloem, maïzena en bakpoeder zeven en in gedeelten voorzichtig
door de luchtige massa scheppen
- De biscuitmassa in de vorm scheppen en gladstrijken
- De taart in het midden van de oven in 35 à 40 minuten
lichtbruin en gaar bakken
- De rand van de vorm voorzichtig los snijden en eraf halen
- Het papier van de taart halen en laten afkoelen
- De taart twee keer doorsnijden, zodat er 3 platte schijven ontstaan
- De ananas laten uitlekken
- Twee ananasschijven in elk 8 stukken snijden
- De rest van de ananasschijven klein hakken en met de jam vermengen
- Het ananasmengsel op de onderste taartlaag smeren
- De koude slagroom met de vanillesuiker en versteviger stijfmixen
- Over de taartbodem deel van de slagroom uitstrijken
- De tweede taartschijf erop leggen en er weer van de slagroom
over uitsmeren
- Het laatste deel van de taart erop leggen en de bovenkant en
zijkant met bijna alle overige slagroom bedekken en gladstrijken
- De rest van de slagroom in toefjes op de taart spuiten en op
elk toefje een stukje ananas leggen
Tip:
- De cake is erg lekker, maar de vulling is erg nat
|