Ananas-roomtaart

Ingrediënten:

  • 4 eieren (klasse 3)
  • 175 gram suiker
  • 80 gram bloem
  • 80 gram maïzena
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 blik ananas (500 gram)
  • 3 eetlepels ananasjam
  • 7 ½ deciliter slagroom
  • 3 pakjes vanillesuiker
  • 3 zakjes slagroomversteviger
 

Bereidingswijze:

  • De oven voorverwarmen op 180 graden
  • De bodem van een springvorm van 26 centimeter doorsnede beleggen met bakpapier en vastklemmen in de rand
  • De uitstekende delen aan de onderkant afknippen
  • De eieren scheiden en het wit met 3 eetlepels koud water stijf mixen
  • De suiker op de laagste stand van de mixer toevoegen
  • De eierdooiers er voorzichtig door mixen
  • De bloem, maïzena en bakpoeder zeven en in gedeelten voorzichtig door de luchtige massa scheppen
  • De biscuitmassa in de vorm scheppen en gladstrijken
  • De taart in het midden van de oven in 35 à 40 minuten lichtbruin en gaar bakken
  • De rand van de vorm voorzichtig los snijden en eraf halen
  • Het papier van de taart halen en laten afkoelen
  • De taart twee keer doorsnijden, zodat er 3 platte schijven ontstaan
  • De ananas laten uitlekken
  • Twee ananasschijven in elk 8 stukken snijden
  • De rest van de ananasschijven klein hakken en met de jam vermengen
  • Het ananasmengsel op de onderste taartlaag smeren
  • De koude slagroom met de vanillesuiker en versteviger stijfmixen
  • Over de taartbodem deel van de slagroom uitstrijken
  • De tweede taartschijf erop leggen en er weer van de slagroom over uitsmeren
  • Het laatste deel van de taart erop leggen en de bovenkant en zijkant met bijna alle overige slagroom bedekken en gladstrijken
  • De rest van de slagroom in toefjes op de taart spuiten en op elk toefje een stukje ananas leggen

Tip:

  • De cake is erg lekker, maar de vulling is erg nat
   
Home