Aardebeien-sneeuwtaart

Ingrediënten:

  • 4 eiwitten
  • 200 gram suiker
  • 300 gram aardbeien
  • 3 eetlepels rum
  • 5 deciliter slagroom
  • 3 pakjes vanillesuiker
  • 1 pakje slagroomversteviger
 

Bereidingswijze:

  • Het eiwit stijfkloppen en de suiker geleidelijk al mixend er aan toevoegen
  • Zolang mixen tot het eiwitsuikermengsel stevige pieken vormt
  • De eiwitmassa in een grote spuitzak scheppen
  • Uit bakpapier 3 cirkels knippen met elk een diameter van 20 centimeter en op een bakplaat leggen
  • Van het eiwit 3 cirkels vanuit het midden beginnend op het papier spuiten
  • Versier één van de cirkels met toefjes eiwit
  • De bakplaat in een iets verwarmde oven (hooguit 75 graden) schuiven en het schuim in 2 uur laten drogen
  • De cirkels van het papier halen
  • Voor het vulsel de aardbeien schoonmaken, wassen, laten uitlekken en in stukjes snijden
  • De rum over de aardbeien gieten
  • De slagroom met de vanillesuiker en versteviger stijfslaan
  • De aardbeien erdoor scheppen en het mengsel over 2 cirkels uitsmeren
  • De cirkels op elkaar zetten en de derde versierde cirkel er bovenop plaatsen
  • De taart in 3 uur in de koelkast koud en stijf laten worden
   
Home