|
Ingrediënten:
- 4 eiwitten
- 200 gram suiker
- 300 gram aardbeien
- 3 eetlepels rum
- 5 deciliter slagroom
- 3 pakjes vanillesuiker
- 1 pakje slagroomversteviger
|
|
Bereidingswijze:
- Het eiwit stijfkloppen en de suiker geleidelijk al mixend er
aan toevoegen
- Zolang mixen tot het eiwitsuikermengsel stevige pieken vormt
- De eiwitmassa in een grote spuitzak scheppen
- Uit bakpapier 3 cirkels knippen met elk een diameter van 20
centimeter en op een bakplaat leggen
- Van het eiwit 3 cirkels vanuit het midden beginnend op het papier
spuiten
- Versier één van de cirkels met toefjes eiwit
- De bakplaat in een iets verwarmde oven (hooguit 75 graden) schuiven
en het schuim in 2 uur laten drogen
- De cirkels van het papier halen
- Voor het vulsel de aardbeien schoonmaken, wassen, laten uitlekken
en in stukjes snijden
- De rum over de aardbeien gieten
- De slagroom met de vanillesuiker en versteviger stijfslaan
- De aardbeien erdoor scheppen en het mengsel over 2 cirkels uitsmeren
- De cirkels op elkaar zetten en de derde versierde cirkel er
bovenop plaatsen
- De taart in 3 uur in de koelkast koud en stijf laten worden
|