|
Ingrediënten:
- 6 eidooiers
- 100 gram suiker
- 500 gram mascarpone (bijvoorbeeld 2 bakjes Calbani van AH
- 1 pakje lange vingers of Italiaanse savoiandi
- 1 kop sterke koffie
- Tia Maria of andere koffielikeur
- 2,5 deciliter slagroom
- Cacaopoeder
|
|
Bereidingswijze:
- Eierdooiers au-bain-marie opwarmen tot het handwarm is, mengen
met de suiker en opslaan tot een schuimige massa
- Spatel deze massa door de Mascarpone
- Vermeng de koffie met de likeur (ongeveer 2 delen koffie op
1 deel likeur)
- Doe in een lage platte schaal of vorm een laagje ei met Mascarpone
- Doop de lange vingers in het koffielikeurmengsel (erin, omdraaien
en meteen er weer uit) en leg deze op de eerste laag
- Herhaal het laagje ei/Mascarpone en het laagje lange vingers
tot de schaal bijna gevuld is
- Klop de slagroom niet te stijf en voeg maar een klein beetje
suiker toe
- Smeer de slagroom uit over de bovenste laag in de schaal en
doe hierover cacaopoeder
- In de koelkast laten opstijven
Tip:
- De tiramisu wordt nog lekkerder als deze minimaal een dag in
de koelkast heeft gestaan
|