Terrine van mascarpone en vanillekwark

Ingrediënten:

  • Circa 10 gram koffie
  • 50 gram pure chocolade
  • 500 gram vanillekwark
  • 3 eetlepels koffie- of amandellikeur (Amaretto)
  • 0.25liter slagroom
  • 50 gram poedersuiker
  • 250 gram mascarpone
  • 1 pakje lange vingers
  • 2 theelepels cacaopoeder
  • Cakevorm 28 cm

Voor 8 personen

Bereiding: Circa 20 minuten / circa 4 uur wachttijd / circa 5 minuten / 1 uur wachttijd

 

Bereidingswijze:

  • Met 1,5 dll water op gebruikelijke manier koffie zetten
  • Cakevorm bekleden met plastic folie
  • Chocolade heel fijn hakken
  • In kom kwark, 0,5 dl koffie en 1 eetlepel likeur door elkaar roeren
  • Rest van likeur door rest van koffie roeren
  • In kom slagroom met poedersuiker stijfkloppen
  • 0,25 deel van room tot gebruik in koelkast bewaren
  • Mascarpone luchtig door rest van room spatelen
  • 1/3 deel van het mascarponeroommengesel over de bodem uitstrijken
  • 1/3 deel van de lange vingers in de lengte erop leggen
  • Besprenkelen met 1/3 deel van koffiemengsel
  • Helft van het kwarkmengsel hierover uitstrijken
  • Helft van chocolade erover strooien
  • Herhaal de laatste vijf stappen
  • Hierover de rest van het mascarponeroommengsel uitstrijken, de rest van de lange vingers er in de lengte opleggen en besprenkelen met de rest van het koffiemengsel
  • In de diepvries de terrine afgedekt in circa 4 uur laten bevriezen
  • De terrine circa 1 uur voor gebruik uit de diepvries nemen
  • Leg een platte schaal op de cakevorm en keer deze samen om
  • Even schudden en de terrine op de schaal laten glijden
  • Plastic folie voorzichtig verwijderen
  • Cacaopoeder erover strooien en garneren met toefjes slagroom
  • Direct serveren
   
Home