|
Ingrediënten:
- Circa 10 gram koffie
- 50 gram pure chocolade
- 500 gram vanillekwark
- 3 eetlepels koffie- of amandellikeur (Amaretto)
- 0.25liter slagroom
- 50 gram poedersuiker
- 250 gram mascarpone
- 1 pakje lange vingers
- 2 theelepels cacaopoeder
- Cakevorm 28 cm
Voor 8 personen
Bereiding: Circa 20 minuten / circa 4 uur wachttijd / circa 5
minuten / 1 uur wachttijd
|
|
Bereidingswijze:
- Met 1,5 dll water op gebruikelijke manier koffie zetten
- Cakevorm bekleden met plastic folie
- Chocolade heel fijn hakken
- In kom kwark, 0,5 dl koffie en 1 eetlepel likeur door elkaar roeren
- Rest van likeur door rest van koffie roeren
- In kom slagroom met poedersuiker stijfkloppen
- 0,25 deel van room tot gebruik in koelkast bewaren
- Mascarpone luchtig door rest van room spatelen
- 1/3 deel van het mascarponeroommengesel over de bodem uitstrijken
- 1/3 deel van de lange vingers in de lengte erop leggen
- Besprenkelen met 1/3 deel van koffiemengsel
- Helft van het kwarkmengsel hierover uitstrijken
- Helft van chocolade erover strooien
- Herhaal de laatste vijf stappen
- Hierover de rest van het mascarponeroommengsel uitstrijken, de rest van de lange vingers er in de lengte opleggen en besprenkelen met de rest van het koffiemengsel
- In de diepvries de terrine afgedekt in circa 4 uur laten bevriezen
- De terrine circa 1 uur voor gebruik uit de diepvries nemen
- Leg een platte schaal op de cakevorm en keer deze samen om
- Even schudden en de terrine op de schaal laten glijden
- Plastic folie voorzichtig verwijderen
- Cacaopoeder erover strooien en garneren met toefjes slagroom
- Direct serveren
|