Omelette Sibérienne

Ingrediënten:

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • ½ deciliter magere melk
  • 150 gram rijpe bananen
  • 3 eieren
  • Zout
  • Vloeibare zoetstof
  • 250 gram vanille-ijs (geen roomijs of schepijs)
  • Kirsch
  • Aansteker
 

Bereidingswijze:

  • Bak een cake van het zelfrijzende bakmeel, de suiker, de 2 eieren, de magere melk en de bananen (de banaan vervangt de boter en bespaart dus calorieën) (zie eventueel ook het basisrecept voor cake)
  • De cake laten afkoelen
  • Een halve cake in plakken snijden van 1 centimeter dik
  • Drie eiwitten zeer stijfkloppen met een mespuntje zout en vloeibare zoetstof
  • De grill op de hoogste stand voorverwarmen
  • Een vuurvaste schaal met de helft van de cake bekleden en met een laag vanille-ijs van 4 centimeter dik bedekken
  • Hierop weer een laag cake leggen
  • Het geheel rondom dik met eiwitschuim bestrijken
  • Het eiwit onder de hete grill bruin laten kleuren
  • Uit de oven met kirsch besprenkelen, aansteken (yeah right, zie je het al voor je) en direct serveren
   
Home