|
Ingrediënten:
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram suiker
- 2 eieren
- ½ deciliter magere melk
- 150 gram rijpe bananen
- 3 eieren
- Zout
- Vloeibare zoetstof
- 250 gram vanille-ijs (geen roomijs of schepijs)
- Kirsch
- Aansteker
|
|
Bereidingswijze:
- Bak een cake van het zelfrijzende bakmeel, de suiker, de 2 eieren,
de magere melk en de bananen (de banaan vervangt de boter en bespaart
dus calorieën) (zie eventueel ook het basisrecept
voor cake)
- De cake laten afkoelen
- Een halve cake in plakken snijden van 1 centimeter dik
- Drie eiwitten zeer stijfkloppen met een mespuntje zout en vloeibare
zoetstof
- De grill op de hoogste stand voorverwarmen
- Een vuurvaste schaal met de helft van de cake bekleden en met
een laag vanille-ijs van 4 centimeter dik bedekken
- Hierop weer een laag cake leggen
- Het geheel rondom dik met eiwitschuim bestrijken
- Het eiwit onder de hete grill bruin laten kleuren
- Uit de oven met kirsch besprenkelen, aansteken (yeah right,
zie je het al voor je) en direct serveren
|