|
Ingrediënten:
- 20 deciliter slagroom
- 4 eieren
- 50 gram suiker
- 1 deciliter sterke hete espressokoffie
- 2 eetlepels Amaretto
- Mespunt geraspte citroenschil
- Snufje nootmuskaat
- Lange vingers
Voor 4 personen
|
|
Bereidingswijze:
- Klop de slagroom stijf
- Klop eidooiers met de suiker heel licht en schuimig
- Klop twee eetlepels hete koffie, de Amaretto, de citroenschil
en de nootmuskaat erdoor
- Verwarm de rest van de koffie totdat deze tegen de kook aan
is en schenk in een dun straaltje en krachtig kloppend het dooiermengsel
bij de koffie
- Verwarm de massa al kloppend op een heel zacht vuurtje tot een
gebonden saus ontstaat (de saus mag niet koken, want dan gaat
ze schiften)
- Schep van het vuur af de slagroom door de saus en verdeel de
zabaglione over 4 coupes
Tip:
- Serveer dit nagerecht warm en geef er lange vingers bij
|