Koffiezabaglione

Ingrediënten:

  • 20 deciliter slagroom
  • 4 eieren
  • 50 gram suiker
  • 1 deciliter sterke hete espressokoffie
  • 2 eetlepels Amaretto
  • Mespunt geraspte citroenschil
  • Snufje nootmuskaat
  • Lange vingers

Voor 4 personen

 

Bereidingswijze:

  • Klop de slagroom stijf
  • Klop eidooiers met de suiker heel licht en schuimig
  • Klop twee eetlepels hete koffie, de Amaretto, de citroenschil en de nootmuskaat erdoor
  • Verwarm de rest van de koffie totdat deze tegen de kook aan is en schenk in een dun straaltje en krachtig kloppend het dooiermengsel bij de koffie
  • Verwarm de massa al kloppend op een heel zacht vuurtje tot een gebonden saus ontstaat (de saus mag niet koken, want dan gaat ze schiften)
  • Schep van het vuur af de slagroom door de saus en verdeel de zabaglione over 4 coupes

Tip:

  • Serveer dit nagerecht warm en geef er lange vingers bij
   
Home