Hangop met rote grütze

Ingrediënten:

  • 1 liter volle biologische yoghurt
  • 1 stevige appel
  • 1 dl witte wijn
  • 2 eetlepels suiker
  • 60 gr amandelschaafsel
  • Halve pot rote grütze waldfruchte (Kühne)
  • 4 sorbetlepels

Voor 4 personen

Bereiding: Circa 30 minuten / 5 uur uitlekken

 

Bereidingswijze:

  • Bekleed een vergiet met een schone theedoek en zet het vergiet in een kom
  • Schenk de yoghurt erin en laat hem in ongeveer 5 uur uitlekken
  • Schil intussen de appel, verwijder de appel en snijd de appel in dunne partjes
  • Breng de wijn met de suiker en de appel aan de kook en houd het vocht 5 minuten tegen de kook aan
  • Laat de appel in het vocht in de koelkast afkoelen
  • Rooster in een droge koekenpan lichtbruin
  • Verdeel de uitgelekte appelpartjes met de uitgelekte yoghurt, de rote grütze en het amandelschaafsel om en om in laagjes over 4 hoge glazen
  • Eindig met een amandellaagje
  • Zet een sorbetlepel in elk glas en serveer direct
   
Home