|
Ingrediënten:
- 1 liter volle biologische yoghurt
- 1 stevige appel
- 1 dl witte wijn
- 2 eetlepels suiker
- 60 gr amandelschaafsel
- Halve pot rote grütze waldfruchte (Kühne)
- 4 sorbetlepels
Voor 4 personen
Bereiding: Circa 30 minuten / 5 uur uitlekken
|
|
Bereidingswijze:
- Bekleed een vergiet met een schone theedoek en zet het vergiet
in een kom
- Schenk de yoghurt erin en laat hem in ongeveer 5 uur uitlekken
- Schil intussen de appel, verwijder de appel en snijd de appel
in dunne partjes
- Breng de wijn met de suiker en de appel aan de kook en houd
het vocht 5 minuten tegen de kook aan
- Laat de appel in het vocht in de koelkast afkoelen
- Rooster in een droge koekenpan lichtbruin
- Verdeel de uitgelekte appelpartjes met de uitgelekte yoghurt,
de rote grütze en het amandelschaafsel om en om in laagjes
over 4 hoge glazen
- Eindig met een amandellaagje
- Zet een sorbetlepel in elk glas en serveer direct
|