|
Ingrediënten:
- 3 blaadjes gelatine
- 2 deciliter melk
- 100 gram bittere chocolade
- 35 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eidooiers
- 1 eiwit
- 15 gram poedersuiker
- 250 deciliter slagroom
- Kersensaus
|
|
Bereidingswijze:
- Week de blaadjes gelatine circa vijf minuten in ruim koud water
- Verwarm de melk in een pan en breek hierboven de chocolade in
stukjes
- Laat deze al roerend smelten
- Roer de suiker en de vanillesuiker erdoor en neem de pan van
het vuur
- Klop de eidooiers los met een ½ deciliter van de chocolademelk
- Voeg dit al roerend weer toe aan de chocolademelk
- Verwarm deze op een laag vuur al roerend tot het iets gebonden
is, maar laat het vooral niet koken
- Los er de goed uitgeknepen gelatine in op
- Laat het in een bak met koud water onder af en toe roeren afkoelen
tot het iets lobbig begint te worden
- Klop intussen 1 eiwit stijf en voeg tijdens het kloppen geleidelijk
de poedersuiker toe
- Klop de slagroom bijna stijf en spatel deze met het eiwit door
de chocoladevla zodra deze lobbig begint te worden
- Spoel een puddingvorm van circa 1 liter om met koud water en
giet het mengsel erin
- Laat de bavarois in circa 6 uur opstijven
- Stort de bavarois en serveer deze met kersensaus
|