Chocoladebavarois

Ingrediënten:

  • 3 blaadjes gelatine
  • 2 deciliter melk
  • 100 gram bittere chocolade
  • 35 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eidooiers
  • 1 eiwit
  • 15 gram poedersuiker
  • 250 deciliter slagroom
  • Kersensaus
 

Bereidingswijze:

  • Week de blaadjes gelatine circa vijf minuten in ruim koud water
  • Verwarm de melk in een pan en breek hierboven de chocolade in stukjes
  • Laat deze al roerend smelten
  • Roer de suiker en de vanillesuiker erdoor en neem de pan van het vuur
  • Klop de eidooiers los met een ½ deciliter van de chocolademelk
  • Voeg dit al roerend weer toe aan de chocolademelk
  • Verwarm deze op een laag vuur al roerend tot het iets gebonden is, maar laat het vooral niet koken
  • Los er de goed uitgeknepen gelatine in op
  • Laat het in een bak met koud water onder af en toe roeren afkoelen tot het iets lobbig begint te worden
  • Klop intussen 1 eiwit stijf en voeg tijdens het kloppen geleidelijk de poedersuiker toe
  • Klop de slagroom bijna stijf en spatel deze met het eiwit door de chocoladevla zodra deze lobbig begint te worden
  • Spoel een puddingvorm van circa 1 liter om met koud water en giet het mengsel erin
  • Laat de bavarois in circa 6 uur opstijven
  • Stort de bavarois en serveer deze met kersensaus
   
Home