Tahoespiezen met satésaus

Ingrediënten:

  • 1 citroen
  • 1 deciliter ketjap manis
  • ½ eetlepel sambal oelek
  • 500 gram tahoe
  • 1 kleine groene paprika
  • 1 kleine rode paprika
  • 3 eetlepels olie
  • Satésaus
  • 1 zakje santen (Conimex)
  • 8 spiezen

Voor 4 personen

Bereiding: Circa 25 minuten

 

Bereidingswijze:

  • Citroen uitpersen
  • In wijde schaal citroensap, ketjap en sambal door elkaar roeren
  • Tahoe in blokjes van circa 2 bij 2 centimeter snijden
  • Blokjes door ketjapmengsel scheppen en afgedekt circa 1 uur laten marineren (af en toe omscheppen)
  • Paprika's schoonmaken, wassen en stukjes van 2 bij 2 centimeter snijden
  • Aan spiezen (marinade bewaren) om en om stukjes tahoe en rode en groene paprika steken
  • Spiezen bestrijken met olie
  • Op hete barbecue spiezen in circa 5 minuten rondom lichtbruin roosteren
  • Intussen satésaus maken
  • Santen erdoor roeren
  • Breng de satésaus op smaak met marinade en nog circa 2 minuten doorwarmen
   
Home