|
Ingrediënten:
- 1 citroen
- 1 deciliter ketjap manis
- ½ eetlepel sambal oelek
- 500 gram tahoe
- 1 kleine groene paprika
- 1 kleine rode paprika
- 3 eetlepels olie
- Satésaus
- 1 zakje santen (Conimex)
- 8 spiezen
Voor 4 personen
Bereiding: Circa 25 minuten
|
|
Bereidingswijze:
- Citroen uitpersen
- In wijde schaal citroensap, ketjap en sambal door elkaar roeren
- Tahoe in blokjes van circa 2 bij 2 centimeter snijden
- Blokjes door ketjapmengsel scheppen en afgedekt circa 1 uur
laten marineren (af en toe omscheppen)
- Paprika's schoonmaken, wassen en stukjes van 2 bij 2 centimeter
snijden
- Aan spiezen (marinade bewaren) om en om stukjes tahoe en rode
en groene paprika steken
- Spiezen bestrijken met olie
- Op hete barbecue spiezen in circa 5 minuten rondom lichtbruin
roosteren
- Intussen satésaus maken
- Santen erdoor roeren
- Breng de satésaus op smaak met marinade en nog circa
2 minuten doorwarmen
|