Scandinavische gehaktspiezen

Ingrediënten:

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels verse fijngesneden dille
  • 1 fijn gesnipperd uit
  • (1 eetlepel geraspte mierikswortel)
  • zout en peper
  • olie om te bestrijken

Bereidingstijd: 10 minuten
Wachten: 1 uur

Voor 4 personen

Bereidingswijze:

  • Kneed het gehakt met de dille, ui, (mierikswortel), zout en peper tot een fijne, egale massa (of maal het in de keukenmachine). Voeg eventueel nog een eitje toe (kan wel volgens Ingrid en Jeroen).
  • Verdeel het gehakt in gelijke porties en vorm hiervan dunne worstjes van circa 10 cm lang.
  • Rijg deze aan de spiezen.
  • Leg de gehaktspiezen afgedekt circa 1 uur in koelkast om steviger te worden.
  • Bestrijk de worstjes met olie en gril ze op een ingevet rooster boven matig heet vuur in 10 tot 15 minuten rondom bruin en volledig gaar.
Home