Exotische fruitspiezen

Ingrediënten:

  • 4 ananasschijven
  • 300 gram lychees (blikje)
  • 250 gram aardbeien
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels tropische vruchtenlimonadesiroop
  • 8 spiezen

Voor 4 personen

Bereiding: Circa 20 minuten

 

Bereidingswijze:

  • Ananas afgieten en elke schijf in 6 stukken snijden
  • Lychees afgieten en het sap achterhouden
  • Aardebeien wassen en kroontjes verwijderen
  • Aan spiezen achtereenvolgens stukje ananas, aardbei, lychee, enzovoorts steken
  • Tot gebruik afgedekt in de koelkast laten liggen
  • Honing en 2 eetlepels lycheesap tot een sausje roeren
  • Citroen uitpersen en in kommetje met limonadesiroop vermengen
  • Bestrijk de spiezen met het honingmengsel
  • Op hete barbecue spiezen circa 5 minuten roosteren en af en toe keren
  • Op bord het tropische sausje erover sprenkelen

Tip:

  • Lekker als nagerecht bij de barbecue
   
Home