|
Ingrediënten:
- 2 sjalotjes
- 2 grote zoetzure augurken
- 500 gram rundergehakt
- 1 eierdooier
- 3 eetlepels paneermeel
- 2 theelepels worcestershiresaus
- Zout en peper
- 2 plakken belegen kaas (circa 100 gram)
- 4 slablaadjes
- 4 hamburgerbroodjes
- 1 eetlepel olie
- 4 eetlepels tomatenketchup
Voor 4 personen
Bereiding: Circa 30 minuten
|
|
Bereidingswijze:
- Sjalotjes en augurken fijnsnipperen
- In kom gehakt, sjalot, augurk, dooier, paneermeel, worcestershiresaus,
zout en peper goed mengen
- Van mengsel 4 hamburgers vormen
- Tot gebruik afgedekt in de koelkast leggen
- Korstjes van kaas snijden en kaas halveren
- Sla wassen en uitslaan
- Op hete barbecue hamburgers in circa 12 minuten gaar roosteren
en halverwege keren
- Laatste 3 minuten kaas erop leggen
- Broodjes opensnijden en bestrijken met olie
- Op hete barbecue binnenzijde van broodjes in circa 1 minuut
lichtbruin roosteren
- Op broodje blaadje sla en cheeseburger leggen
Tip:
- Lekker met een klodder ketchup en mayonaise
|