Cheeseburgers

Ingrediënten:

  • 2 sjalotjes
  • 2 grote zoetzure augurken
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 eierdooier
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 2 theelepels worcestershiresaus
  • Zout en peper
  • 2 plakken belegen kaas (circa 100 gram)
  • 4 slablaadjes
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1 eetlepel olie
  • 4 eetlepels tomatenketchup

Voor 4 personen

Bereiding: Circa 30 minuten

 

Bereidingswijze:

  • Sjalotjes en augurken fijnsnipperen
  • In kom gehakt, sjalot, augurk, dooier, paneermeel, worcestershiresaus, zout en peper goed mengen
  • Van mengsel 4 hamburgers vormen
  • Tot gebruik afgedekt in de koelkast leggen
  • Korstjes van kaas snijden en kaas halveren
  • Sla wassen en uitslaan
  • Op hete barbecue hamburgers in circa 12 minuten gaar roosteren en halverwege keren
  • Laatste 3 minuten kaas erop leggen
  • Broodjes opensnijden en bestrijken met olie
  • Op hete barbecue binnenzijde van broodjes in circa 1 minuut lichtbruin roosteren
  • Op broodje blaadje sla en cheeseburger leggen

Tip:

  • Lekker met een klodder ketchup en mayonaise
   
Home