|
Ingrediënten:
- 1 pakje bladerdeeg
- 2 blikjes roze zalm (200 gram)
- 2 groene paprika's
- 2 rode paprika's
- 2 eieren
- 3 eetlepels slagroom
- Zout
- 2 theelepels chilipoeder
- 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels paneermeel
Voor 4 personen
Bereiding: Circa 30/50 minuten
|
|
Bereidingswijze:
- Bladerdeeg laten ontdooien
- In zeef zalm laten uitlekken, velletjes en graten verwijderen
- Paprika's wassen, kapjes eraf snijden en zaadlijsten verwijderen
- Van 1 rode paprika en 1 groene paprika 6 dunne ringen snijden
- Rest van paprika's in kleine stukjes verwijderen
- Op bord zalm heel fijn prakken
- In kom eieren met slagroom loskloppen
- Roer de zalm, paprikastukjes, zout, chilipoeder en Italiaanse
keukenkruiden erdoor
- Lage taartvorm met een doorsnede van ongeveer 24 centimeter
invetten en met bladerdeeg bekleden
- Overhangend deeg eraf snijden
- Bodem bestrooien met paneermeel
- 2 rode en 2 groene paprikaringen erop leggen
- Zalm-paprikamengsel erop scheppen en met mes gladstrijken
- Tot gebruik in de koelkast zetten
- Oven voorverwarmen op 200 graden
- Op rooster 1 richel onder het midden van de oven in ongeveer
40 minuten goudbruin en gaar bakken
- Overige paprikaringen op taart rangschikken
Tip:
- De taart kan ook ingevroren worden voor later gebruik
|