Zalm-paprikataart

Ingrediënten:

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 2 blikjes roze zalm (200 gram)
  • 2 groene paprika's
  • 2 rode paprika's
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels slagroom
  • Zout
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels paneermeel

Voor 4 personen

Bereiding: Circa 30/50 minuten

 

Bereidingswijze:

  • Bladerdeeg laten ontdooien
  • In zeef zalm laten uitlekken, velletjes en graten verwijderen
  • Paprika's wassen, kapjes eraf snijden en zaadlijsten verwijderen
  • Van 1 rode paprika en 1 groene paprika 6 dunne ringen snijden
  • Rest van paprika's in kleine stukjes verwijderen
  • Op bord zalm heel fijn prakken
  • In kom eieren met slagroom loskloppen
  • Roer de zalm, paprikastukjes, zout, chilipoeder en Italiaanse keukenkruiden erdoor
  • Lage taartvorm met een doorsnede van ongeveer 24 centimeter invetten en met bladerdeeg bekleden
  • Overhangend deeg eraf snijden
  • Bodem bestrooien met paneermeel
  • 2 rode en 2 groene paprikaringen erop leggen
  • Zalm-paprikamengsel erop scheppen en met mes gladstrijken
  • Tot gebruik in de koelkast zetten
  • Oven voorverwarmen op 200 graden
  • Op rooster 1 richel onder het midden van de oven in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar bakken
  • Overige paprikaringen op taart rangschikken

Tip:

  • De taart kan ook ingevroren worden voor later gebruik
   
Home