Uientaartjes (recept 2)

Ingrediënten:

  • 300 gram bloem
  • 2 eetlepels bloem
  • Zout
  • 150 gram boter of margarine
  • 200 gram ontbijtspek
  • 2 uien
  • 100 gram MonChou (of andere roomkaas)
  • 3 eetlepels koffieroom
  • 2 eieren
  • 150 gram geraspte belegen kaas
  • Mespunt cayennepeper
  • 12 sprietjes bieslook
  • 4 aluminiumvormpjes of souffléschaaltjes met een doorsnede van 10 centimeter

Voor 4 personen

Bereiding: Circa 45/45 minuten

 

Bereidingswijze:

  • In kom bloem, snufje zout en boter doen
  • Met 2 messen boter door bloem snijden tot erwtjesgrootte
  • 2 eetlepels koud water erdoor mengen
  • Met koele hand snel tot samenhangend deeg kneden
  • Ongeveer 30 minuten afgedekt in koelkast laten rusten
  • Intussen ontbijtspek in stukjes snijden en in koekenpan in 5 minuten zachtjes uitbakken
  • Ui pellen en snipperen en 3 minuten meebakken
  • Uit pan scheppen
  • In kom roomkaas losroeren met koffieroom
  • Eieren erdoor kloppen
  • De geraspte kaas en cayennepeper erdoor roeren
  • Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem
  • Deeg in 8 porties verdelen
  • Uitrollen tot ronde lapjes van ongeveer 12 centimeter doorsnede
  • Hiermee aluminiumvormpjes met een doorsnede van 10 centimeter bekleden
  • Met vorm gaatjes in bodem prikken
  • Tot gebruik in koelkast zetten
  • Oven voorverwarmen op 200 graden
  • In het midden van de oven de deegbodems 15 minuten voorbakken
  • Over bodems uienmengsel verdelen
  • Kaasmengsel nogmaals doorroeren en op uienmengsel scheppen
  • Bieslook en rest geraspte kaas erover strooien
  • In midden van oven taartjes in nog 20 minuten gaarbakken
   
Home