|
Ingrediënten:
- 300 gram bloem
- 2 eetlepels bloem
- Zout
- 150 gram boter of margarine
- 200 gram ontbijtspek
- 2 uien
- 100 gram MonChou (of andere roomkaas)
- 3 eetlepels koffieroom
- 2 eieren
- 150 gram geraspte belegen kaas
- Mespunt cayennepeper
- 12 sprietjes bieslook
- 4 aluminiumvormpjes of souffléschaaltjes met een doorsnede
van 10 centimeter
Voor 4 personen
Bereiding: Circa 45/45 minuten
|
|
Bereidingswijze:
- In kom bloem, snufje zout en boter doen
- Met 2 messen boter door bloem snijden tot erwtjesgrootte
- 2 eetlepels koud water erdoor mengen
- Met koele hand snel tot samenhangend deeg kneden
- Ongeveer 30 minuten afgedekt in koelkast laten rusten
- Intussen ontbijtspek in stukjes snijden en in koekenpan in 5
minuten zachtjes uitbakken
- Ui pellen en snipperen en 3 minuten meebakken
- Uit pan scheppen
- In kom roomkaas losroeren met koffieroom
- Eieren erdoor kloppen
- De geraspte kaas en cayennepeper erdoor roeren
- Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem
- Deeg in 8 porties verdelen
- Uitrollen tot ronde lapjes van ongeveer 12 centimeter doorsnede
- Hiermee aluminiumvormpjes met een doorsnede van 10 centimeter
bekleden
- Met vorm gaatjes in bodem prikken
- Tot gebruik in koelkast zetten
- Oven voorverwarmen op 200 graden
- In het midden van de oven de deegbodems 15 minuten voorbakken
- Over bodems uienmengsel verdelen
- Kaasmengsel nogmaals doorroeren en op uienmengsel scheppen
- Bieslook en rest geraspte kaas erover strooien
- In midden van oven taartjes in nog 20 minuten gaarbakken
|