Uientaartjes (recept 1)

Ingrediënten:

  • 240 gram bloem
  • 1 ei
  • 170 gram boter
  • 1 mespunt zout
  • Bloem
  • Boter
  • 60 gram spek
  • 170 gram uien
  • 4 eieren
  • 2 dl volle melk
  • 4 dl slagroom
  • Nootmuskaat
  • Versgemalen peper
  • Zeezout
  • 1 eetlepel geraspte kaas
 

Bereidingswijze:

  • Kneed bloem, ei, boter en zout tot een glad deeg
  • Verpak het in transparante huishoudfolie en laat het een half uur in de koelkast rusten
  • Verwarm de oven voor
  • Snijd het ontbijtspek in kleine stukjes en de uien in dunne ringen
  • Blancheer spek en uien 3 tot 4 minuten in kokend water
  • Roer intussen de eieren los met de melk en de slagroom
  • Breng het mengsel op smaak met nootmuskaat, peper en weinig zout
  • Laat het spek en de uien in een zeef goed uitlekken
  • Haal het deeg uit de folie (de hoeveelheid is berekend op twee uientaartjes)
  • Rol de helft van het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een dunne laag
  • Doe dit in een taartvorm
  • Verdeel het mengsel van spek en uien gelijkmatig over het deeg in de taartvorm
  • Strooi er de geraspte kaas over
  • Giet het eier-roommengsel in de vorm
  • Bak de uientaart in 40 tot 45 minuten op 180 tot 200 graden
  • De taart is gaar als een houten prikker die in het midden wordt gestoken, er droog uitkomt

Tip:

  • Gebruik bladerdeeg in plaats van het eigengemaakte deeg
   
Home