|
Ingrediënten:
- 240 gram bloem
- 1 ei
- 170 gram boter
- 1 mespunt zout
- Bloem
- Boter
- 60 gram spek
- 170 gram uien
- 4 eieren
- 2 dl volle melk
- 4 dl slagroom
- Nootmuskaat
- Versgemalen peper
- Zeezout
- 1 eetlepel geraspte kaas
|
|
Bereidingswijze:
- Kneed bloem, ei, boter en zout tot een glad deeg
- Verpak het in transparante huishoudfolie en laat het een half
uur in de koelkast rusten
- Verwarm de oven voor
- Snijd het ontbijtspek in kleine stukjes en de uien in dunne
ringen
- Blancheer spek en uien 3 tot 4 minuten in kokend water
- Roer intussen de eieren los met de melk en de slagroom
- Breng het mengsel op smaak met nootmuskaat, peper en weinig
zout
- Laat het spek en de uien in een zeef goed uitlekken
- Haal het deeg uit de folie (de hoeveelheid is berekend op twee
uientaartjes)
- Rol de helft van het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak
uit tot een dunne laag
- Doe dit in een taartvorm
- Verdeel het mengsel van spek en uien gelijkmatig over het deeg
in de taartvorm
- Strooi er de geraspte kaas over
- Giet het eier-roommengsel in de vorm
- Bak de uientaart in 40 tot 45 minuten op 180 tot 200 graden
- De taart is gaar als een houten prikker die in het midden wordt
gestoken, er droog uitkomt
Tip:
- Gebruik bladerdeeg in plaats van het eigengemaakte deeg
|