|
Ingrediënten:
- 1 x basisreceptdeeg of bladerdeeg
- 1 kilo vleestomaten
- Zout en peper
- 3 eetlepels geroosterd sesamzaad
- 3 eetlepels paneermeel
- 3 eetlepels Parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
- 4 blaadjes verse basilicum
- 1 theelepel rozemarijn
- ½ theelepel tijm
- 300 gram mozzarellakaas
- 1 eetlepel olijfolie
Voor 4 personen
Bereiding: Circa 35/60 minuten
|
|
Bereidingswijze:
- Deeg maken volgens basisrecept
of bladerdeeg gebruiken
- Tomaten inkruizen, onderdompelen in kokend water, ontvellen
en halveren
- Zaadjes en vocht verwijderen, in plakken snijden en bestrooien
met zout
- Minstens 30 minuten laten intrekken
- Vocht afgieten en plakken tomaat met keukenpapier droogdeppen
- Doe in een kommetje de sesamzaadjes, het paneermeel en de Parmezaanse
kaas
- Snijd de knoflook zeer fijn en roer het door het sesamzaadmengsel
- Boven een kommetje de basilicum fijnknippen en de rozemarijn
en de tijm erdoor mengen
- Oven voorverwarmen op 200 graden
- Bekleed de taartvorm met het deeg
- Mozzarella in plakjes snijden en in taartvorm op bodem doen
- Sesamzaadmengsel erover strooien
- Tomaat erop rangschikken en bestrooien met peper en kruidenmengsel
- Bedekken met mozzarellaplakjes en besprenkelen met olijfolie
- Op rooster in midden van oven de taart in ongeveer 30 minuten
goudbruin en gaar bakken
|