Tomaten-kaastaart (recept 2) met sesamzaad

Ingrediënten:

  • 1 x basisreceptdeeg of bladerdeeg
  • 1 kilo vleestomaten
  • Zout en peper
  • 3 eetlepels geroosterd sesamzaad
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 4 blaadjes verse basilicum
  • 1 theelepel rozemarijn
  • ½ theelepel tijm
  • 300 gram mozzarellakaas
  • 1 eetlepel olijfolie

Voor 4 personen

Bereiding: Circa 35/60 minuten

 

Bereidingswijze:

  • Deeg maken volgens basisrecept of bladerdeeg gebruiken
  • Tomaten inkruizen, onderdompelen in kokend water, ontvellen en halveren
  • Zaadjes en vocht verwijderen, in plakken snijden en bestrooien met zout
  • Minstens 30 minuten laten intrekken
  • Vocht afgieten en plakken tomaat met keukenpapier droogdeppen
  • Doe in een kommetje de sesamzaadjes, het paneermeel en de Parmezaanse kaas
  • Snijd de knoflook zeer fijn en roer het door het sesamzaadmengsel
  • Boven een kommetje de basilicum fijnknippen en de rozemarijn en de tijm erdoor mengen
  • Oven voorverwarmen op 200 graden
  • Bekleed de taartvorm met het deeg
  • Mozzarella in plakjes snijden en in taartvorm op bodem doen
  • Sesamzaadmengsel erover strooien
  • Tomaat erop rangschikken en bestrooien met peper en kruidenmengsel
  • Bedekken met mozzarellaplakjes en besprenkelen met olijfolie
  • Op rooster in midden van oven de taart in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar bakken
   
Home