Tomaat-kaastaart (recept 1)

Ingrediënten:

  • 1 pak Koopmans mix voor hartige taart of bladerdeeg
  • 3 eieren
  • 1 ui
  • 400 gram vleestomaten
  • 100 gram taleggio-kaas (of jong belegen kaas)
  • 4 takjes peterselie
  • ½ eetlepel maïzena
  • 100 gram ricotta-kaas (of Hüttenkäse)
  • 4 eetlepels slagroom
  • 1 deciliter melk
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden
  • Peper
  • ½ eetlepel olie

Voor 2 personen

Bereiding: Circa 40/55 minuten

 

Bereidingswijze:

  • Ui pellen en snipperen
  • In koekenpan boter verhitten en ui ongeveer 3 minuten bakken
  • Tomaten wassen en in plakjes snijden
  • Taleggio in hele kleine blokjes snijden
  • Boven kom ricotta verkruimelen
  • Voeg hieraan toe de eieren, slagroom en melk en roer dit tot een glad mengsel
  • Pel de knoflook en pers deze erboven uit
  • Ui en taleggio erdoor mengen
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten
  • Pizzavorm (doorsnede 28 centimeter) invetten
  • Oven voorverwarmen op 175 graden
  • Vorm bekleden met deeg en maïzena erover strooien
  • Over deegbodem tomaatplakjes verdelen en bestrooien met Italiaanse keukenkruiden en peper
  • Kaaseimengsel nogmaals doorroeren en over tomaat verdelen
  • Peterselie erover strooien en het geheel besprenkelen met olie
  • Op rooster in midden van oven taart in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar bakken

Tip:

  • De taart kan ook ingevroren worden voor later gebruik
   
Home