|
Ingrediënten:
- 1 pak Koopmans mix voor hartige taart of bladerdeeg
- 3 eieren
- 1 ui
- 400 gram vleestomaten
- 100 gram taleggio-kaas (of jong belegen kaas)
- 4 takjes peterselie
- ½ eetlepel maïzena
- 100 gram ricotta-kaas (of Hüttenkäse)
- 4 eetlepels slagroom
- 1 deciliter melk
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden
- Peper
- ½ eetlepel olie
Voor 2 personen
Bereiding: Circa 40/55 minuten
|
|
Bereidingswijze:
- Ui pellen en snipperen
- In koekenpan boter verhitten en ui ongeveer 3 minuten bakken
- Tomaten wassen en in plakjes snijden
- Taleggio in hele kleine blokjes snijden
- Boven kom ricotta verkruimelen
- Voeg hieraan toe de eieren, slagroom en melk en roer dit tot
een glad mengsel
- Pel de knoflook en pers deze erboven uit
- Ui en taleggio erdoor mengen
- Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten
- Pizzavorm (doorsnede 28 centimeter) invetten
- Oven voorverwarmen op 175 graden
- Vorm bekleden met deeg en maïzena erover strooien
- Over deegbodem tomaatplakjes verdelen en bestrooien met Italiaanse
keukenkruiden en peper
- Kaaseimengsel nogmaals doorroeren en over tomaat verdelen
- Peterselie erover strooien en het geheel besprenkelen met olie
- Op rooster in midden van oven taart in ongeveer 45 minuten goudbruin
en gaar bakken
Tip:
- De taart kan ook ingevroren worden voor later gebruik
|