|
Ingrediënten:
- 500 gram fijngehakte diepvriesspinazie
- 250 gram zachte geitenkaas (Betinne Blanc) of oude kaas
- 4 eieren
- 50 gram boter of margarine
- 50 gram bloem
- 3 deciliter melk
- 1 theelepel majoraan
- Zwarte peper en zout
- Nootmuskaat
Voor 4 personen
Bereiding: Circa 75 minuten
|
|
Bereidingswijze:
- Spinazie verwarmen en goed laten uitlekken in een zeef (eventueel
met de bolle kant van een lepel het vocht er uitdrukken)
- Geitenkaas verkruimelen en eieren splitsen
- Oven voorverwarmen op 200 graden en souffléschaal invetten
- In pan boter smelten en bloem erdoor roeren
- Al roerend scheutje voor scheutje de melk toevoegen
- Blijven roeren tot er een dik gebonden saus ontstaat
- Haal de pan van het vuur en roer de spinazie en de dooiers door
de saus
- Schep de kaas en majoraan erdoor
- Breng het mengsel op smaak met zout, peper en een mespunt nootmuskaat
- Klop de eiwitten met een mespunt zout goed stijf en meng dit
luchtig door het spinaziemengsel
- Doe het mengsel in de ovenschaal en bak de soufflé in het midden
van de oven in circa 30 tot 40 minuten goudbruin en gaar
Tip:
- Serveren met bijvoorbeeld gebakken krielaardappeltjes en tomatensla
|