Rode-uientaart

Ingrediënten:

  • 1 x basisrecept deeg of bladerdeeg
  • 1 kilo rode uien
  • ¼ liter rode wijn
  • 2 eetlepels (rode wijn) azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 10 salieblaadjes (of 1 theelepel gedroogde salie)
  • Zout en peper
  • 100 gram blanke amandelen
  • 80 gram Boursin
  • 40 gram boter of margarine
  • 2 takjes peterselie

Voor 4 personen

Bereiding: Circa 30/45 minuten

 

Bereidingswijze:

  • Deeg maken volgens het basisrecept of gewoon bladerdeeg gebruiken
  • Uien pellen en in ringen snijden
  • Doe in een kom de rode wijn, azijn, olie, helft van de salieblaadjes, zout en peper
  • Ui erdoor mengen en afgedekt ongeveer 2 uur in de koelkast laten staan
  • Hak de amandelen grof en knip de rest van de salieblaadjes boven een kopje fijn
  • Oven voorverwarmen op 200 graden
  • Deeg in taartvorm doen en Boursin erover verdelen
  • Op rooster in midden van oven taartbodem in 20 minuten goudbruin en gaar bakken
  • Intussen in zeef uienringen afgieten en goed laten uitlekken
  • In koekenpan boter verhitten
  • Fijngeknipte salieblaadjes ongeveer 1 minuut zachtjes meebakken
  • Amandelen toevoegen en ongeveer 3 minuten goudbruin bakken
  • Ui toevoegen en 2 minuten al roerend zachtjes meewarmen
  • Taartbodem uit oven nemen en uienmengsel erover verdelen
  • Garneren met peterselie
   
Home