|
Ingrediënten:
- 1 x basisrecept deeg of bladerdeeg
- 1 kilo rode uien
- ¼ liter rode wijn
- 2 eetlepels (rode wijn) azijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 10 salieblaadjes (of 1 theelepel gedroogde salie)
- Zout en peper
- 100 gram blanke amandelen
- 80 gram Boursin
- 40 gram boter of margarine
- 2 takjes peterselie
Voor 4 personen
Bereiding: Circa 30/45 minuten
|
|
Bereidingswijze:
- Deeg maken volgens het basisrecept of gewoon bladerdeeg gebruiken
- Uien pellen en in ringen snijden
- Doe in een kom de rode wijn, azijn, olie, helft van de salieblaadjes,
zout en peper
- Ui erdoor mengen en afgedekt ongeveer 2 uur in de koelkast laten
staan
- Hak de amandelen grof en knip de rest van de salieblaadjes boven
een kopje fijn
- Oven voorverwarmen op 200 graden
- Deeg in taartvorm doen en Boursin erover verdelen
- Op rooster in midden van oven taartbodem in 20 minuten goudbruin
en gaar bakken
- Intussen in zeef uienringen afgieten en goed laten uitlekken
- In koekenpan boter verhitten
- Fijngeknipte salieblaadjes ongeveer 1 minuut zachtjes meebakken
- Amandelen toevoegen en ongeveer 3 minuten goudbruin bakken
- Ui toevoegen en 2 minuten al roerend zachtjes meewarmen
- Taartbodem uit oven nemen en uienmengsel erover verdelen
- Garneren met peterselie
|