|
|
Ingrediënten:
- 1 eetlepel olie
- 200 g kipfilet, in blokjes
- 500 g prei, in ringen
- 3 eieren
- 1 theelepel kerriepoeder
- 2 eetlepels crème fraîche (bekertje a 125 ml)
- laderdeeg voor hartige taart (diepvries, pak a 450 g), ontdooid
Bereidingstijd: 15 + 30 minuten
Voor 4 personen
|
|
|
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verhit de olie in een koekenpan.
- Bak op hoog vuur de kip rondom bruin (nog niet gaar), bak de preiringen 2-3 min. mee tot ze iets geslonken zijn.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Klop in een kom de eieren los met een mespunt zout, de kerrie en de crème fraîche.
- Bekleed de taartvormp met deeg.
- Schep eerst het kip-preimengsel in de vormpjes en schenk dan voorzichtig het eimengsel erover.
- Bak de taartjes op een rooster midden in de oven in 30 min. goudbruin en gaar.
- Lekker met een groene salade.
|
|