Preitaart met kip

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel olie
  • 200 g kipfilet, in blokjes
  • 500 g prei, in ringen
  • 3 eieren
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels crème fraîche (bekertje a 125 ml)
  • laderdeeg voor hartige taart (diepvries, pak a 450 g), ontdooid

Bereidingstijd: 15 + 30 minuten

Voor 4 personen

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Verhit de olie in een koekenpan.
  • Bak op hoog vuur de kip rondom bruin (nog niet gaar), bak de preiringen 2-3 min. mee tot ze iets geslonken zijn.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Klop in een kom de eieren los met een mespunt zout, de kerrie en de crème fraîche.
  • Bekleed de taartvormp met deeg.
  • Schep eerst het kip-preimengsel in de vormpjes en schenk dan voorzichtig het eimengsel erover.
  • Bak de taartjes op een rooster midden in de oven in 30 min. goudbruin en gaar.
  • Lekker met een groene salade.
Home