|
Ingrediënten:
- 1 pakje bladerdeeg
- 4 blaadjes gelatine
- 1 citroen
- ½ visbouillontablet
- 3 takjes citroenmelisse
- 1 blikje tonijn naturel (200 gram)
- 1 pakje Paturain met fijne kruiden en knoflook (80 gram)
- 2 eetlepels crème fraîche
- Zout en peper
Voor 2 personen
Bereiding: Circa 90 minuten
|
|
Bereidingswijze:
- Oven voorverwarmen op 200 graden
- Plakjes bladerdeeg uitspreiden en laten ontdooien
- Taartvorm met een doorsnede van 20 centimeter invetten
- Vorm met bladerdeeg bekleden en gaatjes in bodem prikken
- Op bodem bakpapier leggen en steunvulsel erop strooien
- Bodem in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar
bakken
- Eventueel steunvulsel en bakpapier verwijderen en nog 5 minuten
doorbakken
- In taartvorm laten afkoelen
- In kom met ruim koud water gelatine 5 minuten laten weken
- Citroen uitpersen
- Doe in een pan 2 deciliter water, ½ visbouillontablet
en 1 takje citroenmelisse
- Met deksel op pan aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes
laten koken
- Citroenmelisse verwijderen
- Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerende in de bouillon
oplossen
- ½ deciliter citroensap erdoor roeren
- Laten afkoelen tot mengsel dikte van ongeklopt eiwit krijgt
(ongeveer 1 uur)
- Intussen tonijn afgieten en met vork heel fijnprakken
- Paturain en crème fraîche erdoor mengen
- 3 eetlepels gelatinemengsel erdoor roeren
- Tonijnmengsel over taartbodem verdelen en met bolle kant van
een lepel gladstrijken
- Gelatinemengsel erover schenken en eventueel nog wat citroenmelisseblaadjes
erop leggen
- Taart in de koelkast in ongeveer 2 uur laten opstijven
Tip:
- Taart nooit langer dan 6 uur van tevoren bereiden
|