Koude tonijntaart met citroengelei

Ingrediënten:

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 citroen
  • ½ visbouillontablet
  • 3 takjes citroenmelisse
  • 1 blikje tonijn naturel (200 gram)
  • 1 pakje Paturain met fijne kruiden en knoflook (80 gram)
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • Zout en peper

Voor 2 personen

Bereiding: Circa 90 minuten

 

Bereidingswijze:

  • Oven voorverwarmen op 200 graden
  • Plakjes bladerdeeg uitspreiden en laten ontdooien
  • Taartvorm met een doorsnede van 20 centimeter invetten
  • Vorm met bladerdeeg bekleden en gaatjes in bodem prikken
  • Op bodem bakpapier leggen en steunvulsel erop strooien
  • Bodem in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar bakken
  • Eventueel steunvulsel en bakpapier verwijderen en nog 5 minuten doorbakken
  • In taartvorm laten afkoelen
  • In kom met ruim koud water gelatine 5 minuten laten weken
  • Citroen uitpersen
  • Doe in een pan 2 deciliter water, ½ visbouillontablet en 1 takje citroenmelisse
  • Met deksel op pan aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes laten koken
  • Citroenmelisse verwijderen
  • Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerende in de bouillon oplossen
  • ½ deciliter citroensap erdoor roeren
  • Laten afkoelen tot mengsel dikte van ongeklopt eiwit krijgt (ongeveer 1 uur)
  • Intussen tonijn afgieten en met vork heel fijnprakken
  • Paturain en crème fraîche erdoor mengen
  • 3 eetlepels gelatinemengsel erdoor roeren
  • Tonijnmengsel over taartbodem verdelen en met bolle kant van een lepel gladstrijken
  • Gelatinemengsel erover schenken en eventueel nog wat citroenmelisseblaadjes erop leggen
  • Taart in de koelkast in ongeveer 2 uur laten opstijven

Tip:

  • Taart nooit langer dan 6 uur van tevoren bereiden
   
Home