|
Ingrediënten:
- 1 pakje bladerdeeg
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels shoarmakruiden
- 2 deciliter gezeefde tomaten (pak of fles)
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel basterdsuiker
- Zout en peper
- 150 gram St. Moret (of andere verse roomkaas)
- 10 zwarte olijven zonder pit
- 1 takje verse majoraan (of ½ theelepel gedroogde majoraan)
Voor 2 personen
Bereiding: Circa 60/10 minuten
|
|
Bereidingswijze:
- Oven voorverwarmen op 200 graden
- Plakjes bladerdeeg uitspreiden en laten ontdooien
- Taartvorm met een doorsnede van 20 centimeter invetten
- Vorm met bladerdeeg bekleden en gaatjes in bodem prikken
- Op bodem bakpapier leggen en steunvulsel erop strooien
- Bodem in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar
bakken
- Eventueel steunvulsel en bakpapier verwijderen en nog 5 minuten
doorbakken
- In taartvorm laten afkoelen
- Ui pellen en fijnsnipperen
- Paprika's wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in grote
stukken snijden
- In braadpan boter verhitten en hierin ui en paprika 3 minuten
zachtjes bakken
- Knoflook pellen en erboven uitpersen
- Shoarmakruiden erdoor roeren en 1 minuut meebakken
- Voeg hieraan toe de gezeefde tomaten, azijn, basterdsuiker en
gembersiroop
- Zonder deksel op pan op laag vuur nog 5 minuten zachtjes laten
koken
- Op smaak brengen met zout en peper
- Koud laten worden
- Over taartbodem St. Moret verdelen en gladstrijken
- Tomaten-paprikamengsel erover verdelen
- Olijven erop leggen en majoraan erboven fijnknippen
Tip:
- Deze taart kan ook ingevroren worden voor later gebruik
|