Koude tomaten-paprikataart

Ingrediënten:

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels shoarmakruiden
  • 2 deciliter gezeefde tomaten (pak of fles)
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • Zout en peper
  • 150 gram St. Moret (of andere verse roomkaas)
  • 10 zwarte olijven zonder pit
  • 1 takje verse majoraan (of ½ theelepel gedroogde majoraan)

Voor 2 personen

Bereiding: Circa 60/10 minuten

 

Bereidingswijze:

  • Oven voorverwarmen op 200 graden
  • Plakjes bladerdeeg uitspreiden en laten ontdooien
  • Taartvorm met een doorsnede van 20 centimeter invetten
  • Vorm met bladerdeeg bekleden en gaatjes in bodem prikken
  • Op bodem bakpapier leggen en steunvulsel erop strooien
  • Bodem in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar bakken
  • Eventueel steunvulsel en bakpapier verwijderen en nog 5 minuten doorbakken
  • In taartvorm laten afkoelen
  • Ui pellen en fijnsnipperen
  • Paprika's wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in grote stukken snijden
  • In braadpan boter verhitten en hierin ui en paprika 3 minuten zachtjes bakken
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen
  • Shoarmakruiden erdoor roeren en 1 minuut meebakken
  • Voeg hieraan toe de gezeefde tomaten, azijn, basterdsuiker en gembersiroop
  • Zonder deksel op pan op laag vuur nog 5 minuten zachtjes laten koken
  • Op smaak brengen met zout en peper
  • Koud laten worden
  • Over taartbodem St. Moret verdelen en gladstrijken
  • Tomaten-paprikamengsel erover verdelen
  • Olijven erop leggen en majoraan erboven fijnknippen

Tip:

  • Deze taart kan ook ingevroren worden voor later gebruik
   
Home