|
Ingrediënten:
- 1 pakje bladerdeeg of Koopmans mix voor hartige taart
- 1 bakje tuinkers
- 25 sprietjes bieslook
- 10 takjes peterselie
- 750 gram wijtingfilet zonder vel
- Versgemalen peper en zout
- ½ theelepel nootmuskaat
- 250 ml crème fraîche
Voor 4 personen
Bereiding: Circa 90 minuten
|
|
Bereidingswijze:
- Bladerdeeg laten ontdooien of Koopmans mix bereiden
- Tuinkers van bedje knippen en samen met de bieslook en peterselie
pureren met een foodprocessor (of heel fijn knippen)
- Vis onder koud water afspoelen en met keukenpapier goed droog
deppen
- In stukken snijden en in foodprocessor pureren
- Voeg hier aan toe de eieren, gepureerde kruiden, 2 theelepels
zout, peper, nootmuskaat en crème fraîche
- Nog een halve minuut pureren
- Oven voorverwarmen op 175 graden
- Springvorm van 24 centimeter doorsnede invetten en bekleden
met (blader)deeg
- Vismousse erin scheppen en met mes gladstrijken
- Rand van deeg erover vouwen
- Van overgebleven deeg dunne reepjes afsnijden met een kartelmes
en in leuk patroontje op vismousse leggen
- In midden van oven taart in ongeveer 40 minuten goudbruin en
gaar bakken
- Als bovenkant bruin begint te worden taart eventueel afdekken
met aluminiumfolie
- Uit oven taart ongeveer 10 minuten laten afkoelen, daarna uit
de vorm halen en nog een 1 uur verder laten afkoelen
- Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten
|