Koude kruiden-vismoussetaart

Ingrediënten:

  • 1 pakje bladerdeeg of Koopmans mix voor hartige taart
  • 1 bakje tuinkers
  • 25 sprietjes bieslook
  • 10 takjes peterselie
  • 750 gram wijtingfilet zonder vel
  • Versgemalen peper en zout
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 250 ml crème fraîche

Voor 4 personen

Bereiding: Circa 90 minuten

 

Bereidingswijze:

  • Bladerdeeg laten ontdooien of Koopmans mix bereiden
  • Tuinkers van bedje knippen en samen met de bieslook en peterselie pureren met een foodprocessor (of heel fijn knippen)
  • Vis onder koud water afspoelen en met keukenpapier goed droog deppen
  • In stukken snijden en in foodprocessor pureren
  • Voeg hier aan toe de eieren, gepureerde kruiden, 2 theelepels zout, peper, nootmuskaat en crème fraîche
  • Nog een halve minuut pureren
  • Oven voorverwarmen op 175 graden
  • Springvorm van 24 centimeter doorsnede invetten en bekleden met (blader)deeg
  • Vismousse erin scheppen en met mes gladstrijken
  • Rand van deeg erover vouwen
  • Van overgebleven deeg dunne reepjes afsnijden met een kartelmes en in leuk patroontje op vismousse leggen
  • In midden van oven taart in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar bakken
  • Als bovenkant bruin begint te worden taart eventueel afdekken met aluminiumfolie
  • Uit oven taart ongeveer 10 minuten laten afkoelen, daarna uit de vorm halen en nog een 1 uur verder laten afkoelen
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten
   
Home