Kaastaart met tomaat en olijven

Ingrediënten:

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 kleine ui
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels slagroom
  • 100 gram geraspte Gruyère
  • 100 gram geraspte Emmentaler
  • 1 eetlepel kirsch
  • Zout, peper en nootmuskaat
  • 5 kleine tomaten (cherry tomaten)
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 10 groene olijven zonder pit
  • 2 takjes verse basilicum (of 1 theelepel gedroogde basilicum

Voor 2 personen

Bereiding: Circa 45 minuten

 

Bereidingswijze:

  • Oven voorverwarmen op 200 graden
  • Plakjes bladerdeeg uitspreiden en laten ontdooien
  • Ui pellen en in dunne ringen snijden
  • In kom eieren met slagroom loskloppen
  • Gruyère en Emmentaler en kirsch erdoor roeren
  • Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat
  • Tomaten wassen en halveren
  • Lage taartvorm met een doorsnede van 22 centimeter invetten
  • Vorm met bladerdeeg bekleden en gaatjes in bodem prikken
  • Op bodem paneermeel strooien
  • Uienringen erover verdelen
  • Eikaasmengsel erover uitstrijken
  • Tomaten met bolle kant naar boven en olijven in eikaasmengsel drukken
  • Deegrand iets over eikaasmengsel vouwen
  • Taart op rooster op 1 richel onder het midden van de oven in 15 minuten bakken
  • Afdekken met aluminiumfolie en nog 10 minuten bakken
  • Garneren met in dunne reepjes geknipte basilicum
  • Taart in vorm opdienen

Tip:

  • Lekker met een frisse salade erbij
   
Home