|
Ingrediënten:
- 1 pakje bladerdeeg
- 1 kleine ui
- 2 eieren
- 2 eetlepels slagroom
- 100 gram geraspte Gruyère
- 100 gram geraspte Emmentaler
- 1 eetlepel kirsch
- Zout, peper en nootmuskaat
- 5 kleine tomaten (cherry tomaten)
- 1 eetlepel paneermeel
- 10 groene olijven zonder pit
- 2 takjes verse basilicum (of 1 theelepel gedroogde basilicum
Voor 2 personen
Bereiding: Circa 45 minuten
|
|
Bereidingswijze:
- Oven voorverwarmen op 200 graden
- Plakjes bladerdeeg uitspreiden en laten ontdooien
- Ui pellen en in dunne ringen snijden
- In kom eieren met slagroom loskloppen
- Gruyère en Emmentaler en kirsch erdoor roeren
- Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat
- Tomaten wassen en halveren
- Lage taartvorm met een doorsnede van 22 centimeter invetten
- Vorm met bladerdeeg bekleden en gaatjes in bodem prikken
- Op bodem paneermeel strooien
- Uienringen erover verdelen
- Eikaasmengsel erover uitstrijken
- Tomaten met bolle kant naar boven en olijven in eikaasmengsel
drukken
- Deegrand iets over eikaasmengsel vouwen
- Taart op rooster op 1 richel onder het midden van de oven in
15 minuten bakken
- Afdekken met aluminiumfolie en nog 10 minuten bakken
- Garneren met in dunne reepjes geknipte basilicum
- Taart in vorm opdienen
Tip:
- Lekker met een frisse salade erbij
|