Ham-salamitaart

Ingrediënten:

  • 1 pak Koopmans mix voor hartige taart of een pakje bladerdeeg
  • 1 kleine courgette (of andere groente die je lekker lijkt)
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden
  • Versgemalen zwarte peper
  • Zout
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • 75 gram gesneden ham
  • 50 gram gesneden salami

Voor 2 personen

Bereiding: Circa 20/50 minuten

 

Bereidingswijze:

  • Courgette wassen, kroontje verwijderen en in hele dunne plakjes snijden
  • In kom eieren loskloppen
  • Roer erdoor de tomatenketchup, Italiaanse keukenkruiden, zout, versgemalen peper en geraspte kaas
  • Oven voorverwarmen op 200 graden
  • Springvorm met een doorsnede van 20 centimeter invetten en bekleden met deeg (randen niet afsnijden)
  • Bodem bedekken met helft van plakken ham
  • Beetje eimengsel erover strijken
  • Hierop helft van courgette leggen
  • Afdekken met helft van plakken salami
  • Bestrijken met eimengsel
  • Vulling in deze volgorde nog 1 keer herhalen
  • Rest van eimengsel erover verdelen
  • Deegrand iets over vulling terugvouwen
  • Op rooster in midden van oven taart in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar bakken

Tip:

  • Lekker met gemengde salade
   
Home