|
|
Ingrediënten:
- 4 eetlepels olijfolie
- 100 g salami (vleeswaren), in dunne reepjes
- 2 rode uien, in dunne ringen
- 1 courgette, in dunne plakjes
- 6 eieren
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden (zakje a 20 g), fijngesneden
- 100 g Hollandse geitenkaas, geraspt
- 1 zak rucola (sla, 75 g)
Bereidingstijd: 20 + 25 minuten
Voor 4 personen
|
|
|
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de salami zachtjes knapperig.
- Schep de salami op keukenpapier en laat de reepjes uitlekken.
- Bak de uiringen en courgette in het bakvet al omscheppend in 3-4 minuten beetgaar.
- Klop de eieren los met de kruiden, 50 g geitenkaas, zout en (versgemalen) peper naar smaak.
- Verdeel het courgettemengsel in een lage ovenschaal en schenk het eimengsel erover.
- Strooi de salami en de rest van de kaas erover.
- Schuif de schaal op één richel onder het midden in de oven en laat de frittata in 25-30 minuten goudbruin worden.
- Serveer de frittata in punten met een flinke toef rucola erop.
- Lekker met grof vloervolkorenbrood.
|
|