Courgettefrittata

Ingrediënten:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 100 g salami (vleeswaren), in dunne reepjes
  • 2 rode uien, in dunne ringen
  • 1 courgette, in dunne plakjes
  • 6 eieren
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden (zakje a 20 g), fijngesneden
  • 100 g Hollandse geitenkaas, geraspt
  • 1 zak rucola (sla, 75 g)

Bereidingstijd: 20 + 25 minuten

Voor 4 personen

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de salami zachtjes knapperig.
  • Schep de salami op keukenpapier en laat de reepjes uitlekken.
  • Bak de uiringen en courgette in het bakvet al omscheppend in 3-4 minuten beetgaar.
  • Klop de eieren los met de kruiden, 50 g geitenkaas, zout en (versgemalen) peper naar smaak.
  • Verdeel het courgettemengsel in een lage ovenschaal en schenk het eimengsel erover.
  • Strooi de salami en de rest van de kaas erover.
  • Schuif de schaal op één richel onder het midden in de oven en laat de frittata in 25-30 minuten goudbruin worden.
  • Serveer de frittata in punten met een flinke toef rucola erop.
  • Lekker met grof vloervolkorenbrood.
Home