Basisrecept deeg voor hartige taarten

Ingrediënten:

  • 175 gram bloem
  • 2 eetlepels bloem voor het uitrollen
  • 1 theelepel zout
  • 1 ei
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ eetlepel boter of margarine
  • Taartvorm van 22 centimeter doorsnede
 

Bereidingswijze:

  • Boven kom 175 gram bloem en 1 theelepel zout zeven
  • Voeg het ei, de olie en 4 eetlepels koud water toe
  • Met een koele hand snel tot een soepele deegbal kneden (zonodig extra water toevoegen als het deeg te droog is)
  • Deegbal in plastic folie verpakken
  • Minstens 1 uur laten rusten (niet in de koelkast)
  • Taartvorm invetten met boter
  • Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem
  • Deeg zo dun mogelijk (ongeveer 2 millimeter dik) uitrollen
  • Bekleed hiermee de taartvorm en snijd het overhangende deeg eraf
  • Maak een taartvulling naar keuze
  • Afhankelijk van de vulling is het basisdeeg in 20 minuten gaar bij een oventemperatuur van 200 graden

Tip:

  • Easy way out? Koop een pak Koopmans mix voor Hartige Taart of gebruik bijvoorbeeld bladerdeeg!
   
Home