|
Ingrediënten:
- 175 gram bloem
- 2 eetlepels bloem voor het uitrollen
- 1 theelepel zout
- 1 ei
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ eetlepel boter of margarine
- Taartvorm van 22 centimeter doorsnede
|
|
Bereidingswijze:
- Boven kom 175 gram bloem en 1 theelepel zout zeven
- Voeg het ei, de olie en 4 eetlepels koud water toe
- Met een koele hand snel tot een soepele deegbal kneden (zonodig
extra water toevoegen als het deeg te droog is)
- Deegbal in plastic folie verpakken
- Minstens 1 uur laten rusten (niet in de koelkast)
- Taartvorm invetten met boter
- Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem
- Deeg zo dun mogelijk (ongeveer 2 millimeter dik) uitrollen
- Bekleed hiermee de taartvorm en snijd het overhangende deeg
eraf
- Maak een taartvulling naar keuze
- Afhankelijk van de vulling is het basisdeeg in 20 minuten gaar
bij een oventemperatuur van 200 graden
Tip:
- Easy way out? Koop een pak Koopmans mix voor Hartige Taart of
gebruik bijvoorbeeld bladerdeeg!
|